Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ELMADAĞ'DA HALK İFTARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği ve binlerce Başkentlinin katıldığı “Halk İftarları”nın adresi bu kez Elmadağ oldu. Her ilçede olduğu gibi Elmadağ’daki iftara da konuk olarak Başkentlileri yalnız bırakmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçede yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 12:31
ELMADAĞ'DA  HALK İFTARI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “HALK İFTARLARI”NIN ADRESİ BU KEZ ELMADAĞ OLDU

-ELMADAĞLILARA, İLÇEDE YAPILANLARI VE YAPILACAKLARI ANLATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK: “ELMADAĞ’IN SU SORUNUNU BARAJ YAPARAK ÇÖZDÜK. ALT YAPISININ DA YÜZDE 85’İNİ BİTİRDİK”

DNR_0287.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği ve binlerce Başkentlinin katıldığı “Halk İftarları”nın adresi bu kez Elmadağ oldu.

Her ilçede olduğu gibi Elmadağ’daki iftara da konuk olarak Başkentlileri yalnız bırakmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçede yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Elmadağ Belediyesi yanında düzenlenen ve 4 bine yakın vatandaşın katıldığı iftar yemeğinin ardından ilçelileri, “Ramazanı şerifleriniz hayırlı olsun. İftar soframıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek selamlayan Başkan Gökçek, daha sonra Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylara ilişkin bilgiler verdi. Başkan Gökçek,  “Oldukça kritik günlerden geçtik ve geçmeye de devam ediyoruz. Türkiye’nin kalkınmasını istemeyen dış güçler ve içimizdeki işbirlikçiler başta İstanbul ve Ankara olmak üzere şehirlerimizin altını üstüne getirdiler” dedi.

Bu oyunlara alet olunmaması için vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen Başkan Gökçek, “İçimizde Alevi-Sünni ayrımı yaparak kardeş kavgası çıkarmak istiyorlar. Kim ki Alevi-Sünni ayrımı yaparsa, o vatan hainidir” diye konuştu.

-“ELMADAĞLILAR NE İSTEDİYSE YERİNE GETİRDİK”

Ülke gündemine ilişkin bilinmeyenleri anlatan ve değerlendirmelerde bulunan Başkan Melih Gökçek, daha sonra da Elmadağ’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

       Elmadağ Belediye Başkanı ile el ele vererek ne söz verdilerse yerine getirdiklerini anlatan Başkan Gökçek, “Elmadağ’ın ‘suyu yok’ dendi. Hemen buraya baraj inşa ettik. İsale hattını da döşedik. Böylece Elmadağ’ın su sorunu kalmadı.  Bunun yanında, ‘Alt yapınızı tamamlayacağız’ dedik. Şu anda yüzde 85’ini tamamladık” dedi.

Asfaltsız yol kalmaması için de çalışmalara imza attıklarını anlatan Başkan Gökçek, “Sadece bu sene 116 bin ton asfalt döktük. Bu ne demek biliyor musunuz? 6 şeritli 116 kilometre yol demek. 5 bin 622 metrekare kaldırım yaptık. Ayrıca 3 bin 145 metrede bordür taşı döşedik. Fen İşleri’nin yapmış olduğu bu yatırımların değeri eski parayla  22 trilyon ediyor” şeklinde konuştu.

      Elmadağ’da yapılan parklara ilişkin de ilçelilere bilgiler veren Başkan Melih Gökçek, Elmadağ mesire alanının 1. ve 2. kısımlarını bitirdiklerini ve toplam 174 bin metrekarelik park ile 6 bin 734 metrekarelik Yeni Kurtuluş Parkı’nı hizmete soktuklarını söyledi. ASKİ’nin Elmadağ Barajı’nın yanı sıra bu yıl içinde 32 kilometre içme suyu hattı döşediğini de hatırlatan Başkan Gökçek, “Ayrıca 10 bin 399 metre atık suyu ile bin 82 yağmur suyu hattına da döşeyerek ilçeye kazandırdık” diye konuştu.

Elmadağ’da  7’den 70’e herkesin gelip faaliyetlere katılacağı Kültür Merkezi inşası gerçekleştirdiklerini  de vurgulayan Başkan Gökçek, “Kısacası sizler bizden ne istediyseniz yaptık. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız” diyerek konuşmasını alkışlar arasında tamamladı.

ELMADAĞ'DA  HALK İFTARI
ELMADAĞ'DA  HALK İFTARI
ELMADAĞ'DA  HALK İFTARI