24 Ocak 2015 Cumartesi 08:03
EMİTT FUARI'NDA EBRU SANATI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EMİTT FUARI’NDA TANITTIĞI EBRU SANATI YERLİ YABANCI ZİYARETÇİLERİN BÜYÜK İLGİSİNİ ÇEKİYOR

-3 GÜNDE 500 KİŞİ EBRU SANATI YAPI

EmittAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin EMİTT Fuarı’ndaki standında Ebru Sanatı’nın yapıldığı bölüm, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Fuarın başladığı ilk günden itibaren 3 günde yaklaşık 500 kişi ebru yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, yer aldığı EMİTT Fuar’ında yapmış olduğu aktivitelerle göz dolduruyor. ANKAPARK Projesi’nin 30 metrekarelik maketi yerli yabancı konukların büyük ilgisini çekerken,  Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Ebru sanatçılarının bulunduğu bölüm de dolup taşıyor. Fuarın başladığı günden bu yana 3 günde yaklaşık 500 ziyaretçiye ebru sanatı yaptırdıklarını anlatan görevliler, ebru sanatının temelinde sevginin yer aldığını belirtiyorlar. Görevliler, Ebru’nun tanıtımını yaparken uygulayıcılara “sevgi şart, sevgisiz olmaz. Ebru’nun başına dertlerinizden ve sıkıntılarınızdan sıyrılarak geçmeniz lazım. Psikolojiniz nasılsa tekneden çıkan görüntüde öyle olur” şeklinde uyarılarda bulunuyorlar.

Ebru’nun 16-17’nci yüzyıllarda Orta Asya’da doğan bir Türk sanatı olduğuna kaydeden Ebru sanatçıları, geven dikeninin suyundan elde edilen madde ve topraktan elde edilen boyalarla yapılan sanatta kullanılan fırçaların sapının gül dalından, fırçanın kıllarının ise yaşlı atların kuyruğundan alındığını anlatıyorlar.

Fuar’ın en göze standı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi standında Ebru Sanatı’nın yapıldığı bölüm de yerli yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Konukların yaptıkları ebru sanatından ortaya çıkan komik görüntüler ise neşe kaynağı oluşturuyor.