Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Engelli Askerler, Başkan Gökçek’i Ziyaret Etti…

-Yurt Dışından Gelerek Vatani Görevini Bir Günlük Temsili Askerlikle Yerine Getiren Bir Grup Engelli, Başkan Gökçek’i Makamında Ziyaret Etti -Başkan Gökçek: “Engelli Arkadaşlarımıza Gücümüz Yettiğince Maddi Ve Manevi Destek Olmaya Çalışıyoruz”

14 Mayıs 2010 Cuma 02:35
Engelli Askerler, Başkan Gökçek’i Ziyaret Etti…


 Yurt dışından gelerek vatani görevlerini temsili olarak yaptıkları bir günlük askerlikle yerine getiren bir grup engelli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret ettiler.

1.JPG
 Belediye Binası Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette Avrupa’da yaşayan ve Avrupa Türk Engelliler Derneği’ne üye 13 engelli vatandaş ile dernek üyeleri Başkan Gökçek’e ve eşi Nevin Gökçek’e, Ankara’daki engellilere yönelik yürüttükleri çalışmalardan ötürü teşekkür ettiler. 
 Dernek Başkanı Cemil Çelik, dernek üyeleri arasında yaptıkları anket sonrası, üyelerin en çok İstanbul Boğazı’na ve Ankara’ya gitmek, üçüncü olarak da Ankara’da askerlik yapmak istediklerinin ortaya çıktığını belirterek, “Bunun üzerine gerekli makamlara yazılar yazarak, 13 engelli vatandaşımızın askerlik hizmetini yerine getirmesini sağladık” dedi.

2.jpg
Çelik, dernek üyeleriyle birlikte Ankara’daki devlet büyüklerini de ziyaret etmek istediklerini kaydederek, “Bugün bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Size tüm Avrupalı engelli kardeşlerimizden selam getirdik” diye konuştu.
Ankara’daki değişimi gördüklerini ve çok güzel bulduklarını kaydeden Erdem Çakmak da, “17 yaşında geçirdiğim trafik kazası sonucu engelli hale geldim.  Askerlik görevimi yerine getirememiştim ve içimde tutku olarak kalmıştı. Hayatım boyunca asker olmak istemiştim. Engelli hale geldiğim için yapamamıştım. Ama şimdi tezkeremi aldım ve size geldim” dedi.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Ankara Şube Başkanı Yıldırım Yılmazoğlu da başta Başkan Gökçek olmak üzere Nevin Gökçek’e maddi ve manevi katkılarından ötürü teşekkür ederek, “Sizlere Nevin Hanım’ı anlatmak istiyorum. Kendisi bize bugüne kadar 300-400 akülü araç yardımı yaptı. Derneğimizin de onursal üyesidir. Nevin Hanım, engelli kardeşlerimizin ‘annesi’dir” diye konuştu. 
 Nevin Gökçek de teşekkür ederek başladığı konuşmasında, daha önce başından geçen birtakım örnekler aktararak, “Yurtdışında engelli vatandaşlara verilen değeri gördüğümde, ‘Neden bizim ülkemizde yok?’ diye çok üzülürdüm. Ama şimdi bizim ülkemizde de birçok konuda yenilikler yapılıyor ve engellilere hak ettikleri değer verilmeye başlandı” dedi.
-BAŞKAN GÖKÇEK: “23 BİN ENGELLİYE HİZMET VERİYORUZ”
 Kendi istekleriyle vatani görevlerini Ankara’da yapan engelli vatandaşlara teşekkür eden Başkan Gökçek, “Bu bize gurur verdi. Sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum. İnşallah Ankara’dan güzel anılarla dönersiniz” diye konuştu.
Engellilere verilen hizmetlerden de bahseden Başkan Gökçek, “Ankara’da özellikle engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bizim engellileri bir arada toparlayabilmek maksadıyla bir merkezimiz var; Engelliler Merkezi. Bu merkezin de yaklaşık 23 bin üyesi var. Özellikle engelli kardeşlerimiz buralar vasıtasıyla sıkıntılarını bize intikal ettiriyorlar ve biz de onları çözmeye çalışıyoruz. Burada, tekerli sandalyeden, bastona, kulak işitme cihazına kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” dedi.
Engellilere verilen hizmetlerin bazılarını başlıklar halinde sıralayan Başkan Melih Gökçek, “Görme Engelliler İnternet Kafemiz de dünyada bir ilktir” diye konuştu.

3.jpg
Tüm bu çalışmaları yeterli bulmadıklarını ve çok daha fazlasını yapmaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Yani engelli arkadaşlarımıza gücümüz yettiğince maddi ve manevi destek olmaya çalışıyoruz” dedi. 
Konuşmaların ardından karşılıklı hediyelerin verildiği ziyaret, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.