ENGELLİ VE YAŞLILARA ASANSÖR KOLAYLIĞI
Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli ve yaşlıların kent hayatını kolaylaştıracak yaya yoğunluğunun en fazla olduğu 4 ayrı yerde üst geçit ayaklarına asansör yaptırdı.
03 Eylül 2014 Çarşamba 11:59-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİ VE YAŞLILARIN KENT HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK YAYA YOĞUNLUĞUNUN EN FAZLA OLDUĞU 4 AYRI YERDE ÜST GEÇİT AYAKLARINA ASANSÖR YAPTIRDI
-BULUNDUĞU BÖLGENİN RENGİNİ ALAN “YEŞİL TEMPERLİ” CAM KULLANILARAK YAPILAN ASANSÖRLER 5X5 BOYUTLARINDA OLDUKÇA DAYANIKLI VE GÜVENLİ OLMA ÖZELLİKLERİNE SAHİP
Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli ve yaşlıların kent hayatını kolaylaştıracak yaya yoğunluğunun en fazla olduğu 4 ayrı yerde üst geçit ayaklarına asansör yaptırdı.
Engelli ve yaşlılarla ilgili teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak çok sayıda projeyi hayata geçiren ve en zor günlerinde engelli ve yaşlılara hayata tutunmalarını sağlayacak kolaylıklar sağlayan Büyükşehir Belediyesi, son olarak da engelli ve yaşlıların toplu ulaşımı kullanarak hastanelere gittiği yaya-yoğun bölgelerde üst geçit ayaklarında 7 ayrı asansör yaptırdı.
Altındağ İrfan Baştuğ Caddesi (Veteriner Fakültesi önü), Necatibey Caddesi (Demirtepe Köprüsü’nden Necatibey Caddesi’ne iniş), Sıhhiye Köprüsü ve Vekaletler Caddesi olmak üzere 4 ayrı yerde yapılan “Panoramik Engelli Asansörleri” son hazırlıkları yapılarak kullanıma hazır hale getirildi.
-ESNAFIN GÖRÜŞÜNE BAŞVURULDU
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, toplu ulaşımın merkezi olarak kabul edilen ve hastaneler bölgesine çıkış güzergahında bulunan Sıhhiye’de 2 adet “Panoramik Engelli Asansörü” yaptırdı.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, asansörlerin yapımına başlamadan önce Sıhhiye Köprüsü’ne çıkış merdivenleri yanında bulunan esnaflarla görüştü ve asansörler için en uygun yeri tespit etti. Sıhhiye’deki Fuar Çarşısı önüne yaptırılan asansör ile Sıhhiye Köprüsü arasında yapılan mini köprüye ise paslanmaz korkuluklar yerleştirilerek Sıhhiye Köprüsü arasında görsel bütünlük kazandırıldı.
-ASANSÖRLER ÇEVREYLE UYUMLU
Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, yaptırılan asansörlerde “yeşil temperli” cam kullanıldığını ve 5x5 boyutlarında dayanıklılık özelliklerine sahip olduğunu vurguladılar. Asansörlerin etrafının camdan yapıldığını ve bu nedenle “güvenli” olduğunu kaydeden yetkililer, “Yeşil temperli camların bir diğer özelliği de bulunduğu çevrenin renklerini alabilmesi, ağaçlı bölgede olan asansörler bu haliyle yeşil ortama uyum sağlıyor ve asansörlere de görsellik kazandırıyor” değerlendirmesini yaptılar.