Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ESKİŞEHİR YOLU'NDA 2 ÜST GEÇİT HİZMETE GİRDİ…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir Yolu Dekocity önüne yeni bir yaya üst geçit yapılırken, aynı yol üzerinde Prestij Konutları önünde bulunan ve daha önce tır çarpması sonucu hasar gören yaya üst geçidi de tamamen onarılarak, hizmete açıldı.

16 Nisan 2013 Salı 00:00
ESKİŞEHİR YOLU'NDA 2 ÜST GEÇİT HİZMETE GİRDİ…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ESKİŞEHİR YOLU’NDA YENİ BİR ÜST GEÇİT YAPILIRKEN, DAHA ÖNCE TIR ÇARPMASI SONUCU HASAR GÖREN ÜST GEÇİT İSE TAMİR EDİLDİ

eskisehiryolu_ustgecit_hizmetegirdi330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir Yolu  Dekocity önüne yeni bir yaya üst geçit yapılırken, aynı yol üzerinde Prestij Konutları önünde bulunan ve daha önce tır çarpması sonucu hasar gören yaya üst geçidi de tamamen onarılarak, hizmete açıldı.

Başkentin ana giriş yollarından biri olan ve birçok yerleşim birimini merkeze bağlayan Eskişehir Yolu’nda yeni yaya üst geçit yapımının tamamlanması ve hasar gören mevcut yaya üst geçidinin ise tamir edilerek yaya trafiğine açılması ile Eskişehir Yolu’ndaki yaya trafiği daha da rahatladı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Eskişehir Yolu Dekocity önüne yeni yapılan yaya üst geçit ile Ümitköy mevkiinde yaşayan vatandaşlar yolun karşısında bulunan alış veriş merkezlerine kolayca ulaşabilecekler. Bu bölgedeki insanların güvenliğini sağlamak acısından bu noktada yaya üst geçidine ihtiyaç duyulduğunu belirten Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, “Bu bölgedeki vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda gelen talepleri de göz önüne alarak  yaya üst geçidinin yapımına başladık ve tamamlayarak hizmete açtık” diye konuştu. Çelik Köprü olan yaya üst geçidi hakkında bilgi veren Vedat Üçpınar, üst geçidin yaklaşık 42 metre uzunluğunda tek açıklıklı, çelik konstrüksiyon ve gergi halatlı, 6.7 metre gabari yüksekliğinde olduğunu söyledi.

Vedat Üçpınar, yeni yapılan yaya üst geçidinde yaklaşık 550 ton beton, 16 ton betonerme çeliği, 430 metrekare yakılmış granitten döşeme ve merdiven kaplamaları, gergi halatı, korkuluk halatları ile imal edilen çelik çubuk ve çelik saç karkas kullanıldığını anlattı.

Vedat Üçpınar, beyaz renkte yapılan çelik köprünün Eskişehir Yolu’na modern ve estetik bir görünüm kazandırdığını, gece üst geçitte yapılan aydınlatma ile köprünün daha da güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Öte yandan, Eskişehir Yolu’nda Prestij Konutları önünde bulunan ve daha önce tır çarpması sonucu hasar gören yaya üst geçidi de tamamen onarılarak yaya trafiğine açıldı.

ESKİŞEHİR YOLU'NDA 2 ÜST GEÇİT HİZMETE GİRDİ…
ESKİŞEHİR YOLU'NDA 2 ÜST GEÇİT HİZMETE GİRDİ…