Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ETİMESGUT'TA 6 BİN KİŞİYLE "HALK İFTARI"

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ramazan ayında her gün bir ilçede düzenlendiği “Halk İftarı” Ankaralıların yoğun katılımlarıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı metropol ilçeleri kapsayan “Halk İftarı” programlarının bir diğer buluşma adresi Etimesgut oldu.

26 Temmuz 2013 Cuma 09:05
ETİMESGUT'TA 6 BİN KİŞİYLE "HALK İFTARI"

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HER GÜN BİR İLÇEDE DÜZENLEDİĞİ “HALK İFTARLARI”NDA ETİMESGUTLULAR BİRARAYA GELDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:

“BU SENE İÇİNDE ETİMESGUT’A 216 BİN TON ASFALT, 130 BİN METREKARE KALDIRIM, 80 KİLOMETRE BORDÜR TAŞI DÖŞENDİ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ramazan ayında her gün bir ilçede düzenlendiği “Halk İftarı” Ankaralıların yoğun katılımlarıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı metropol ilçeleri kapsayan “Halk İftarı” programlarının bir diğer buluşma adresi Etimesgut oldu.

Salı Pazarı yerinde 6 binin üzerinde Etimesgutlu için kurulan “Halk İftarı” sofrasınaAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı etimesgut_iftar_26072013_DNR_9881.JPGMelih Gökçek de katıldı.

İftarın ardından kürsüye gelerek “Etimesgutlulara Ramazanı Şerifiniz mübarek olsun soframıza hoş geldiniz” diye hitap eden  Başkan Melih Gökçek, Türkiye’nin özellikle son aylarda çok kritik günlerden geçtiğine dikkat çekerek, “10 yıl önce toplanılan vergilerin yüzde 86’sı faize giderken, AK Parti iktidarında ise sadece yüzde 16’sı faize gidiyor. Geri kalan size yol, hızlı tren, havalimanı, hastane ve okullarda bedava kitap-laptop olarak dönüyor. İşte bu durum dış güçleri rahatsız etti ve ülkemizde kargaşa çıkarmaya başladılar” diye konuştu.

“TWİTER KULLANMAYI MUTLAKA ÖĞRENMELİSİNİZ”

Son yaşanan olayların twitter üzerinden organize edildiğini örnekler vererek anlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Savaşlar eskiden kılıç kalkanla yapılırdı, tüfek çıkınca mertlik bozuldu. Şimdi ise tüfek gitti, geldi twitter. Artık tüm mücadele sosyal medya ortamında yapılıyor. Oradan Türkiye’yi karıştırıyorlar. Gezi olaylarının başladığı ilk zamanlarda yurt dışından Türkçe ve İngilizce 1,5 milyon adet twit attılar. Sırf Türkiye’yi karıştırmak için. Sanal ortamda kavga devam ediyor o yüzden biz de bu sanal ortamdaki kavgaya katılacağız.”

Etimesgutlulara “Kimlerin twit hesabı” var diye soran Başkan Gökçek, aldığı cevap üzerine, “Herkes twit hesabı açsın lütfen, torunlarınızdan öğrenin. Çocuklarınızdan öğrenin” dedi. 

Başkan Gökçek, Furkan adında 7 yaşında bir çocuğun program öncesi yanına gelerek, “Ben de twitter hesabı açtım” dediğini belirterek, Furkan’ı sahneye, yanına çağırdı. Başkan Gökçek’in, “Senin bir twit hesabın var? Neden bu hesabı açtın?” sorusu üzerine Furkan ise “Siz istediniz diye açtım” diye cevap verdi. Başkan Gökçek, bunun üzerine “Biz de artık sesimizi twitter ortamında duyuracağız” diye konuştu.

-“ETİMESGUT BİZE OY VERMEDİ DİYE KÜSMEDİK DAHA ÇOK HİZMET VERDİK”

Türkiye’nin gündemine ilişkin  değerlendirmelerin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Etimesgut’ta yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, Zırhlı Birlikler Yolu’nun bitmek üzere olduğunu belirterek, “15 kilometrelik bir yol yaptık, üzerine de 14 tane alt-üst geçit inşa ettik. Büyükşehir Belediye Binasının arkasından, Celal Bayar Bulvarı’ndan bulvara giriyorsunuz, hiç durmadan Etimesgut’a ulaşıyorsunuz” dedi.

Eskiden Ankara’nın kuzeyi ile güneyini bağlayan yolların az olduğuna değinen Başkan Gökçek, yeni yapılan yollar hakkında şunları söyledi: 

“Şaşmaz’ı yaptık. Dikkat edin Ümitköy Şaşmaz’a Batıkent tarafından kısa sürede geçiyor. İkinci bir kanal daha yaptık. Atatürk Orman Çiftliği’nde eski hemzemin geçit vardı. Onun üzerine de devasa viyadük yaptık. O viyadükü ve özellikle yeni yapılan Başbakanlık Binası’nı AŞTİ’ye  bağlayan yeni yolu da bitiriyoruz. Orası da ayrı bir bağlantı oluyor. Yani bu yol Ankara’nın, özellikle Sincan ve Etimesgut’un yeni bir damarı oldu. Hayırlı, uğurlu olsun. Ağustos ayında bu yolu da açacağız.” 

- “BAĞLICA YOLUNU ESKİŞEHİR YOLUNA BAĞLAYAN NOKTAYA ALT GEÇİT”

Bağlıca Yolu’nu da tamamladıkları bilgisini veren Başkan Gökçek,şöyle konuştu:

“ Etimesgut’u Eskişehir Yolu’na 11 kilometre ile bağladık. Hayırlı uğurlu olsun… Bağlıca Yolu’nun Eskişehir Yolu’na çıktığı noktada ciddi manada tıkanma oluyordu. Oraya da alt geçit yapıyoruz. O da bir rekordur. 43 günde tamamlanacak ve Bayramdan önce açacağız, hayırlı olsun. Hep sıkıntı yaşanan Şeker Kavşağı’nı da tamamladık. O da hayırlı olsun  ” diye konuştu. 

- “BU SENE 216 BİN TON ASFALT  DÖŞENDİ”

Etimesgut’ta bu yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermeyi sürdüren Başkan Gökçek, Etimesgut’a sadece bu sene içinde 216 bin ton asfalt döktüklerini ve 130 bin metrekare kaldırım ile 80 kilometre da bordür taşı döşediklerini söyleyerek, “Oy vermediniz diye size küsmeyerek, tam aksine size daha çok hizmet verdik. Bu da size ne kadar değer verdiğimizin göstergesidir” dedi.

Elvan Mezarlığı otoban bağlantısı konusuna da değindiği konuşmasında Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Karayollarındaki sorunu çözemedik. Oysa şimdiye kadar 50 kez çözmemiz lazımdı ama en son Bölge Müdürlüğü’ne gitti konu. İnşallah, onu da izin çıkar çıkmaz 15 gün içinde bitireceğim. Oradan da otobana rahatlıkla çıkacaksınız. O da ayrı bir imkan olacak.” 

-“ETİMESGUT’TA ÖRNEK PARK YAPILACAK”

Ahimesut mahallesinin ortasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir alana Türkiye de bir ilk olacak yeni bir park yapılacağını ifade eden Başkan Gökçek, “Bu park bir örnek olacak. Göletler olacak. Göletlerin içinde minik minik adacıklar olacak.  Hepsinin de ayrı ayrı işlevi olacak. Gidip oturmaktan büyük keyif alacaksınız. Onu da bu yıl içinde tamamlayacağım inşallah” dedi. 

-“FUAR ALANI ŞEKER İŞ SENDİKASININ AÇTIĞI DAVA YÜZÜNDEN YAPILAMADI”

Başkan Gökçek, daha önce Etimesgut’ta yapılması planlanan ama açılan dava sonucu  Akyurt’ta yapılacak olan fuar alanı hakkındaki durumu anlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Fuar alanının buraya yapılacağını ilan ettik. Projesini yaptık. Bazıları açıkça söyleyeyim; Etimesgut Belediyesi, propaganda yapıyormuş. Diyormuş ki, ‘Böyle bir proje yok’. isteyen herkese bu projeyi gösterebilirim. Ama o dönemde özellikle Şeker İş Sendikası ve bu sendikanın içerisinde, MHP’den parti ilçe başkanı, sonra da Meclis üyesi seçilen Ramazan Bekar da vardı. Onlar kalktılar, Danıştay’dan yürütmeyi durdurma kararı aldılar. ‘Biz buraya Fuar alanı istemiyoruz’ dediler. Yani Fuar alanı yaptırmayan, doğrudan doğruya bu arkadaşlardır. Ondan dolayı bu fuar alanı buraya yapılamadı. Muazzam bir baskı vardı, fuar alanı yapılması için ama buradaki dava devam ettiğinden dolayı yeri değişti. Yani fuar alanın buraya yapılmamasının nedeni buradaki belediyenin siyasal tutumudur ”     

Başkan Gökçek’in konuşmasının ardından Etimesgutlu çocuklara Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından top ve bebek hediye edildi.