Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ETYOPYA'NIN ROL MODELİ ANKARA

Etyopya Kentsel Kalkınma ve İmar Bakanı Mekuria Haile ile beraberindeki devlet ve belediye üst düzey yöneticilerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

14 Mayıs 2013 Salı 00:00
ETYOPYA'NIN ROL MODELİ ANKARA

ETYOPYA KENTSEL KALKINMA BAKANI MEKURİA HAİLE VE BERABERİNDEKİ HEYET, BAŞKAN GÖKÇEK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

ŞEHİRLEŞMEDE MODEL OLARAK ANKARA’YI ŞEÇTİKLERİNİ AÇIKLAYAN KONUK BAKAN:

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLER BİZİM İÇİN İNANILMAZ. ÇOK KISA SÜRELER İÇERİSİNDE NE KADAR GÜZEL PARKLAR, ALT ÜST GEÇİTLER YAPMIŞSINIZ”

BAŞKAN GÖKÇEK:

“PARK, KATI ATIK, KENTSEL VE SOSYAL PROJELER GİBİ BELEDİYECİLİK KONULARINDA HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ”    

etyopya_330_14052013.jpgEtyopya Kentsel Kalkınma ve İmar Bakanı Mekuria Haile ile beraberindeki devlet ve belediye üst düzey yöneticilerinden oluşan heyet,  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

“Etyopya’da şehirleşmede model olarak Ankara’yı seçtiklerini” açıklayan konuk Bakan Haile ve beraberindeki heyeti Ankara’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökçek, “Park, katı atık, kentsel ve sosyal projeler gibi  belediyecilik konularında her türlü yardıma hazırız” dedi.

Sinevizyon gösterisiyle izledikleri ve bizzat gezdikleri başta Dikmen Vadisi gibi proje alanlarına hayran kaldıklarını belirten konuk Bakan Haile de gösterilen konukseverlik için teşekkür ederek,  “Teknik ekipler oluşturarak tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Kentsel dönüşümler bizim için inanılmaz. Çok kısa süreler içerisinde ne kadar güzel parklar, alt üst geçitler yapmışsınız. Çalışmalarınızla pek çok alanda öncülük yaptığınız ortada” diye konuştu.

-“ETYOPYALI KARDEŞLERİMİZİ KONUK ETMEYE VE TEKNİK DESTEĞE HAZIRIZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel alanlarda164 proje uyguladıkları bilgisini veren Başkan Melih Gökçek ise, uygun gördükleri her alanda, istedikleri sayıda Etyopyalı ekibi Başkent Ankara’ya konuk edebileceklerini ve belediye projelerini teknik elemanlarca gezerek öğrenmelerini sağlayabileceklerini söyledi. 

-“BELEDİYECİLİĞİ SADECE YOL SU KANALİZASYON OLARAK GÖRMEDİK”

Belediyeciliği sadece yol su kanalizasyon olarak görmeyip,  sosyal ve kültürel faaliyetlere de çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Gökçek, bir kentte huzur isteniyorsa önce suçu önlemek gerektiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Fakir fukaranın, çocukların isteyip de alamadığı bir topa,  müzik aletine, bilgisayara ulaşmasını sağlıyoruz. Suçu, hırsızlığı önlüyoruz. İnsan hayatının her aşamasında varız. Hamile bayanlarımızı doğum gününde hastaneye ulaştırıyoruz. Annelere çocuk bakım kursları düzenliyoruz. Çocuk Meclisi’mizle, kreşlerimizle, gençlik merkezlerimizle ilkokul, lise ve üniversite çağlarındaki gençlere hizmetler veriyoruz. Aile Yaşam Merkezlerimiz ve Yaşlı Merkezlerimiz ile de vatandaşlarımızın ilerideki hayatlarında yanlarında oluyoruz. Allah gecinden versin, vefat anında da gereken her türlü ihtiyacı Büyükşehir olarak karşılıyoruz.”        

Etyopya Kentsel Kalkınma ve İmar Bakanı Haile ise Başkan Gökçek’in sadece belediye başkanlığı çalışmalarından değil, Başkent’te insanların yaşam kalitesini arttıran faaliyetlerinden de çok etkilendiklerini söyledi.

Ziyaret sonrasında Başkan Gökçek ve konuk Bakan Haile birbirlerine hediyeler verirken, heyetle birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.

ETYOPYA'NIN ROL MODELİ ANKARA
ETYOPYA'NIN ROL MODELİ ANKARA
ETYOPYA'NIN ROL MODELİ ANKARA