EV VE SÜS HAYVANI SATIŞ YERİ EĞİTİMİ

İlimizde sahipli ve sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalar 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve R:G 26166 yayınlanan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir.

20 Aralık 2012 Perşembe 00:00
EV VE SÜS HAYVANI SATIŞ YERİ EĞİTİMİ

5199Hayvanları Koruma Kanunu’nun 5.maddesi 2.fıkrası ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin 13 maddesinde yer alan,’Ev ve Süs Hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak Yerel Yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programına katılarak sertifika almakla yükümlüdürler’ denildiğinden İl Hayvanları Koruma Kurulu kararı ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizce ortaklaşa düzenlenmekte iken;

İl Hayvanları Koruma Kurulunun 14.02.2012 tarih ve 2012/22 kararları doğrultusunda söz konusu eğitim programlarının Yerel Yönetimlerce düzenlenmesi, müracaatın az olması halinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Eğitimlerin programlanması şeklinde karar verilmiştir.

Bu karar Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.07.2012 tarih ve 1193 sayılı kararı ile de uygun görülmüştür.

İlçe Belediye Başkanlıklarına yeterli düzeyde eğitim başvurusu yapılmaması, Belediye Başkanlığımıza çok sayıda müracaat olduğundan ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin 15.maddesinde belirtilen ’Ev ve Süs Hayvanı satan kişilere verilmesi gerekli eğitim programı, Belediye Başkanlığımız tarafından 04-06-07 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda verilmiştir. Düzenlenen kursa 67(Atmış yedi) kursiyer müracaatta bulunmuş, 46(Kırk altı) kursiyer, eğitimi başarıyla tamamlayarak Ev ve Süs Hayvanı satış yeri eğitim sertifikasını almaya hak kazanmıştır.

5199Hayvanları Koruma Kanunu’nun 5.maddesi 2.fıkrası ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği 13 maddesi gerince verilmesi gerekli Ev ve Süs Hayvanı satan kişilere verilecek eğitim ile Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği 17. Maddesi gereğince de Yerel Hayvan Koruma Görevlilerine verilmesi eğitimlere 2013 yılında da yeterli müracaat olması halinde aksatılmadan devam edilecektir.

EKLER:

Katılımcı Listesi