Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Evcil Hayvanlar Parkı Çocukların İlgi Odağı...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KEÇİÖREN EVCİL HAYVANLAR PARKI, 13 YILDIR BİNLERCE ÇOCUĞUN VAZGEÇİLMEZ MEKANI OLDU

24 Ekim 2011 Pazartesi 03:47
Evcil Hayvanlar Parkı Çocukların İlgi Odağı...

1.JPG

Eğitim öğretim döneminin başlaması ve sonbahar yağışlarına rağmen, özellikle hafta sonlarında güzel giden havaları değerlendiren Başkentli öğrenciler ve aileleri, soluğu Ankara’nın merkezinde doğayla iç içe bir ortam sunan “Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı”nda alıyor.
Keçiören ilçesi Uyanış Mahallesi Aşıkpaşa Caddesi’nde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, 17 bin metrekarelik alanı ve aileler için özel oluşturulmuş piknik sahalarıyla, açıldığı 1998 yılından bugüne kadar binlerce çocuğun vazgeçilmez mekanı oldu. 
 Ankaralıların ücretsiz olarak gezip dolaşabildiği parkta, büyük küçük herkes yüzlerce evcil hayvanı tanıma fırsatı buluyor. Park’ta, Başkent’teki tüm hayvan sahiplerinin tedavi ve bakım yaptırabileceği, evcil hayvanlarının sorunlarını anlatabilecekleri bir de klinik bulunuyor. 

ANKARA KEÇİSİ VE ANKARA KEDİSİ’NE KORUMA…
Evcil Hayvanlar Parkı’nda Başkentin sembollerinden Ankara Keçisi ve Ankara Kedisi’nin hem tanıtımı hem de ırkının korunması amacıyla üretimleri yapılıyor.
Keçiören ve Başkentin diğer ilçelerinden gelen çocukların hiç bir ücret ödemeksizin yararlanabildiği bu mini hayvanat bahçesindeki Ankara Keçisi, çocukları  6 ay önce dünyaya getirdiği sevimli yavrularıyla karşılıyor.
Bu son derece sevimli ve hareketli oğlakların yanı sıra özel barınağında korunan sarı-mavi gözlü Ankara Kedisi İnci de üçer aylık 5 yavrusuyla çoktan çocukların ilgi alanına girmiş bulunuyor. 

KONUŞAN PAPAĞAN JAKO İLE ARAS MACAW…
Kanarya, bülbül, saka gibi güzel ötücü kuşların yanı sıra rengarenk kocaman Aras Macaw cinsi papağan, evlerde yetiştirilmesi ve bakımı kolay olan en küçük papağan Cennet papağanı ve yüzlerce kelime konuşabilen akıllı papağan Jako ile parktaki Kuşevi bölümü, çocukların olduğu kadar büyükler için de cazibe merkezi oluyor.

2.jpgParkın girişinde Dalmaçyalı, Rottweiler, Alman Kurdu, Kangal, Doberman ve Sibirya Kurdu Haski türü köpekler sevimli hareketleriyle çocukları sanki yanlarına davet ediyor. Biri 7 aylık diğeri henüz 5 aylık olan iki yavru midilli ise sevimli hareketleri ile evcil hayvanlar parkının maskotları olmuş bile. Bu küçük ama şirin evcil hayvan parkında daha neler yok ki: Alageyik, ceylan, Kamerun koyunu, tavşan, sülünler, Şampiyon Tavuk, Pamuk Tavuk ve gezilebilen bir mağara şeklinde tasarlanmış akvaryum bölümündeki tropikal balıklar…

HAYVANSEVERLERE MÜJDE…
Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’ndaki aileler ve özellikle çocuklar, oyun parkları ve piknik masalarıyla donatılmış piknik alanında evden hazırlayıp getirdikleri sandviç ve içeceklerle hoşça vakit geçirirken, evcil hayvan sahibi Başkentliler de parkta bulunan klinikten yararlanabiliyorlar. 
Yetkililer, evcil hayvanları olan vatandaşların, uygun bir ücret karşılığı verilen  bu hizmetten yararlanmak istemeleri durumunda, mesai saatleri içinde Park’a gelebileceklerini ya da 580 80 23 - 580 80 27 numaralı telefonlardan bilgi alabileceklerini bildirdiler.