Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Eymir Gölü ve Teleferik Halka Sorulacak...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EYMİR GÖLÜ’NÜN HALKA AÇILIP AÇILMAMASI İLE DİKMEN VADİSİ VE ŞENTEPE’YE TELEFERİKLE ULAŞIM, KEÇİÖREN’E TÜNEL YOL KONUSUNU HALKA SORACAK

13 Ocak 2012 Cuma 15:13
Eymir Gölü ve Teleferik Halka Sorulacak...

Büyükşehir Belediyesi, Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmama ile Dikmen Vadisi ve Şentepe’ye teleferikle ulaşımın sağlanması, Keçiören’e tünel yol yapımı konusunu Başkentlilere soracak.
 Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde, uzun süredir tartışılan Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmaması konusu görüşüldü. Toplantıda ayrıca, Keçiören, Şentepe ve Dikmen’deki ulaşım uygulamaları ile ilgili konular ele alındı. 
Büyükşehir  Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan imzasıyla Belediye Meclisi’ne sunulan Başkanlık yazısında “Daire Başkanlığımız, Kamuoyu Araştırmaları ve Tanıtım Şube Müdürlüğümüz ile Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmaması, Keçiören İlçesi’ne tek yön uygulaması yine Keçiören’e tünel yollarının açılıp, açılmaması, Şentepe ve Dikmen’e  teleferik ulaşımı sağlanması konularında anket çalışması yapılması tarafımızdan uygun görülmüştür” denildi.
Başkanlık yazısı oy çokluğuyla kabul edildi.
Meclis’te, daha önce komisyonlarda incelemeleri yapılan ulaşım, alt yapı, sosyal ve kültürel yardımları içeren maddeler de oylanarak karara bağlandı.