Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Fen İşleri Personeline “Yangınla Mücadele Eğitimi”…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NDA GÖREVLİ PERSONELE “YANGINLA MÜCADELE EĞİTİMİ” VERİLDİ

09 Ocak 2012 Pazartesi 09:10
Fen İşleri Personeline “Yangınla Mücadele Eğitimi”…

fen_isleri_personeline_egitim_400_2_09012012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Temel İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitim Programı çerçevesinde  “Yangınla Mücadele Eğitimi” düzenlendi. 
Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda görevli personele yönelik verilen eğitimde, İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim uzmanları tarafından yangın konusunda teorik ve pratik bilgiler anlatıldı.

fen_isleri_personeline_egitim_207_09012012.jpg

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü Güvercinlik Şantiyesi’nde yapılan eğitimde yaklaşık 300 personele slayt gösterisi eşliğinde yangın çeşitleri, çıkış nedenleri, evde çıkabilecek yangınlar konusunda gerekli uyarılar yapıldı.
Yangınların genellikle tedbirsizlik ve ihmal sonucu meydana geldiğinin vurgulandığı tatbikat sırasında alev alan bir tüpün nasıl söndürüleceği anlatılırken, yangın söndürme cihazının ne şekilde kullanılacağı da yanan eşyalar üzerinde örneklerle gösterildi. 
Seminerlerin işçi sağlığı ve iş güvenliği bakımından yararlı olduğunu belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, büyük yangın ve afetlerde Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin de görev yaptığını bu nedenle bu konularda bilgili olmaları gerektiğini söylediler.
İşçi sağlığı ve iş güvenliği açısından da seminerin yararına değinen yetkililer, personelin bilinçlendirildiğini, çalışma alanındaki risklerin azaltılıp, iş veriminin artırıldığını kaydettiler.