Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

FESTİVAL, ÇOCUKLAR İÇİN HEM EĞLENCELİ HEM ÖĞRETİCİ

Yüzlerce gösteri ve eğlencenin yer aldığı Büyük Ankara Festivali, okulların kapanması ile birlikte çocuklara adeta “karne hediyesi” olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinin çocuklara yönelik sürpriz etkinlikleri de minik yürekleri eğlendirirken eğitiyor.

19 Haziran 2013 Çarşamba 00:00
FESTİVAL, ÇOCUKLAR İÇİN HEM EĞLENCELİ HEM ÖĞRETİCİ

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FESTİVALİ “6. BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ” ÇOCUKLAR İÇİN HEM EĞLENCELİ HEM DE EĞİTİCİ FAALİYETLERİYLE İLGİ ODAĞI OLUYOR

FESTİVALDE ÇOCUKLARA YÖNELİK ÇOK SAYIDA GÖSTERİ VE AKTİVİTELERLE BİRLİKTE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI HİZMET BİRİMLERİNİN EĞLENDİRİCİ EĞİTİM FAALİYETLERİ BÜYÜK İLGİ ÇEKİYOR

Yüzlerce gösteri ve eğlencenin yer aldığı Büyük Ankara Festivali, okulların kapanması ile birlikte çocuklara adeta “karne festival_19062013_KUB_7041.JPGhediyesi” olurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinin çocuklara yönelik sürpriz etkinlikleri de minik yürekleri eğlendirirken eğitiyor.

Ankaralıların sabırsızlıkla beklediği Büyük Ankara Festivali çocuklar için sadece gösteri ve eğlence değil Ankara Büyükşehir
Belediyesi hizmet birimlerinin çocuklara yönelik eğitici faaliyetleri ile de unutulmaz günlerin yaşanmasını sağlıyor. 

-METRO KULLANMAYI ÖĞRENİYORLAR

Atatürk Kültür Merkezi’nde (eski Hipodrom Alanı) kurulan festival çadırlarında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok sayıda hizmet biriminde kent yaşamında her yaştan insanın merak konusu olan sistemlerin işleyişleri hakkında uygulamalı eğitimler veriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından biri olan BUGSAŞ’ın işlettiği Ankara Metrosu ve ANKARAY çocuklar için oluşturulan eğitim duraklarının ilkini oluşturuyor. BUGSAŞ Tanıtım Çadırı’na gelen çocuklar, çok merak ettikleri metro kabinine girerek kumanda koltuğuna oturuyorlar ve Ankara Metrosu’nda bilgisayardan bire bir kayıtları izleyerek Batıkent ile Kızılay arasında duraklarda durarak, anonsları duyarak seyahat ediyorlar.

Ankara Metrosu’ndan seyahat sırasında duyulan ses kayıtlarıyla desteklenen eğitimle minikler Kızılay-Batıkent arasında festival_19062013_KUB_7566.JPGvideo-animasyon kaydını izleyerek hem merak ettikleri tünelleri görmüş oluyorlar hem de metroya kumanda etmeyi öğrenmiş oluyorlar. Minikler daha sonra ANKARAY’a geçerek AŞTİ-Dikimevi durakları arasında gidip geliyorlar ve yolculuk sırasında göremedikleri tünelleri olduğu gibi görmüş oluyorlar. Vatmanların eğitim verdiği miniklere eğitimin ardından da sembolik ehliyet veriliyor.

-EĞİTİMDE İKİNCİ DURAK İTFAİYE

Ankara Festivali’nin minik ziyaretçileri daha sonra İtfaiye Daire Başkanlığı çadırında uygulamalı olarak yüzey tırmanma eğitimi alıyorlar. Çocukların baret ve bot giyerek iple tırmandıkları yüzeyden düşmemeleri için de Ankara İtfaiyesi’nin Türkiye çapında ün yapmış tecrübeli itfaiyecileri koruyucu önlemler alıyorlar. 

-TRAFİK EĞİTİM PİSTİ DE VAR
Çocukların trafik eğitimine büyük önem veren ve Kurtuluş Parkı’nda oluşturulan Trafik Eğitim Parkı’nda şimdiye kadar on binlerce minik öğrenciye “uygulamalı trafik” eğitimi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, festivalde de çocukları unutmadı ve Hipodrom Alanı’nda da Trafik Eğitim Parkı oluşturdu. Minikler akülü otomobilleri kullanarak hem eğleniyorlar hem de trafik eğitimi almış oluyorlar. Eğitimin ardından trafik kitabı ve sembolik ehliyetlerine kavuşan minik sürücüler, şimdiden birer şoför adayı oluyorlar.

FESTİVAL, ÇOCUKLAR İÇİN HEM EĞLENCELİ HEM ÖĞRETİCİ
FESTİVAL, ÇOCUKLAR İÇİN HEM EĞLENCELİ HEM ÖĞRETİCİ
FESTİVAL, ÇOCUKLAR İÇİN HEM EĞLENCELİ HEM ÖĞRETİCİ
FESTİVAL, ÇOCUKLAR İÇİN HEM EĞLENCELİ HEM ÖĞRETİCİ