Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Festival Coşkusu Doruğa Ulaştı…

-Sibel Can İle Unutulmaz Bir Gece Yaşayan Ankaralılar Sürpriz Sanatçı Kazak Keman Virtüözü Assel Nurkenova’nın Muhteşem Konserine Tanıklık Ettiler -Büyük Ankara Festivali’nde Birbirinden Değişik Onlarca Aktivite, Etkinlik ve Gösteriler İle Eğlenen Başkentliler Yüzlerce Stantta Alışveriş Keyfini Yaşadılar

11 Temmuz 2011 Pazartesi 13:37
Festival Coşkusu Doruğa Ulaştı…

1.JPG

Büyük Ankara Festivalinde finale yaklaşıldıkça coşku doruğa ulaştı. Ankaralılar sıcak havaya rağmen festivalin son günlerinde kendilerine sunulan fırsatları ve eğlenceyi kaçırmamak için erken saatlerden itibaren festival alanına akın etmeye başladı.
Sıcağa rağmen festival alanını erken saatlerde doldurmaya  başlayan muhteşem kalabalık konser saati geldiğinde güzel bir sürprizle karşılaştı. Bu güzel sürpriz, geçtiğimiz ay Başkan Melih Gökçek’in Astana’da gerçekleştirilen “Ankara Günleri”nde dinleyerek çok beğendiği ve Ankaralıların da bu değeri dinlemesini çok arzu ettiği için Kazakistan yetkililerinin özel izniyle Başkent’e davet edilen genç Kazak keman virtüözü Assel Nurkenova oldu.
Adı müzik dünyasının ünlü sanatçıları arasında yer almaya aday genç Kazak keman virtüözü Assel Nurkenova’nın da yer aldığı Grup Beles seslendirdiği parçalarla müziğin evrensel dilini kullanmadaki ustalığıyla izleyicileri mest etti.
Konserin ardından Grup Beles’i Festival alanındaki makamında kabul eden Başkan Gökçek, grubun performansını çok beğendiğini ve bundan sonraki etkinliklerde de sanatçıları Başkent’e davet edebileceğini söyledi.

- SİBEL CAN COŞKUSU -

2.jpg

Büyük Ankara Festivalinde gecenin son sanatçısı Sibel Can, konser alanını tıklım tıklım dolduran hayranlarının karşısına çıktı. Gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sibel Can, “Harikasınız bu ne kalabalık bu ne güzellik. Geleneksel Büyük Ankara Festivali’nde huzurlarınızda olmak çok güzel. Beni sizlerle bir araya getirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek’e de çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konserde repertuarına aldığı Türk Sanat Müziği parçalarının yanı sıra kendine mal olan ve çok sevilen parçalarını da  hayranlarının yoğun katılımıyla seslendiren Sibel Can izleyicilerine unutamayacakları bir festival gecesi yaşattı. 
Başkentlilere muhteşem bir konser ziyafeti yaşatan Sibel Can’a günün anısına, Anket A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dalbay tarafından bir plaket verildi.
 Havai fişek  gösterisi altında konserini sürdüren Sibel Can, birbirinden güzel parçalarını gece boyunca hayranları ile birlikte söyledi.
Konserin ardından her gece festivalin rutini haline gelen çocukların büyük bir istekle beklediği top dağıtımı yine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından gerçekleştirildi.
Ziyaretçiler gündüz saatlerinde kurulan yüzlerce stantta ucuz ve kaliteli alışverişin yanı sıra, yiyecek stantlarında değişik lezzetleri tatma fırsatı bulurken, yoğun alışveriş trafiği esnafın da yüzünü güldürdü.