Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Festival’de Dördüncü Gün…

- HER GÜN FESTİVAL ALANINI ZİYARET EDEREK KONSERLERİ DİNLEYEN VE TOP DAĞITAN BAŞKAN GÖKÇEK, 4. GÜNDE DE ALANI GEZEREK 3D SİNEMA KEYFİ YAŞADI, SAAT 01.00’DE HALK EKMEK SEYYAR FIRININDAN ÇIKAN POĞAÇAYI TATTI - GÜNDÜZ SAATLERİNDE ÇEŞİT ÇEŞİT AKTİVİTE İLE ANKARA’DA YAZ TATİLİNE AYRI BİR SOLUK KAZANDIRAN FESTİVALDE SILA VE MUSTAFA CECELİ SEVGİSİNE ALANLAR YETMEDİ

06 Temmuz 2011 Çarşamba 14:21
Festival’de Dördüncü Gün…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, AKM Alanı’nda bu yıl dördüncüsünü düzenlediği geleneksel Büyük Ankara Festivali, yüz binleri, her anında değişik aktivite ve heyecan dolu gösterilerle ağırlamaya devam ediyor.
Festivalin ilk gününden bu yana her gün alana gelerek, konserleri dinleyen, sanatçılara günün anısına plaket veren, çocuklara top dağıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, dördüncü günde de alandaki stantları gezerek, esnafla sohbet etti, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başkentli olmanın ayrıcalığını Büyük Ankara Festivali’nde bir kez daha yaşayan ziyaretçiler, dördüncü günde, konser alanını tıklım tıklım doldurarak, yaz akşamlarını Mustafa Ceceli ve Sıla ile coşturdu.
- BAŞKAN GÖKÇEK HER GÜN ALANDA

2.jpg


Festival boyunca her gün alanı ziyaret ederek Başkentlilerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile birlikte Ankara akşamlarına renk katan konserleri dinliyor. Sanatçılara günün anısına plaket vererek, Başkentlilere “iyi eğlenceler” dileyen Başkan Gökçek, konser sonrası da alanda bulunan onbinlerce vatandaşa top dağıtıyor.
Festivalin dördüncü gününde de alana gelerek hem bu büyük organizasyonu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını yalnız bırakmayan hem de Başkentlilerle bir araya gelen Başkan Gökçek, oldukça kalabalık bir izleyici kitlesi olan Mustafa Ceceli ve Sıla konserinin ardından alandaki stantları gezdi. Büyükşehir Belediyesi birim çadırlarını da ziyaret eden Başkan Gökçek, 3 boyutlu video keyfi yaşadı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 vizyonunu gösteren projeleri 3D teknolojisi ile izleyen Başkan Gökçek, sonrasında esnafla sohbet edip, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Son olarak Halk Ekmek çadırını ziyaret eden Başkan Gökçek, saat 01:00’e doğru seyyar fırından çıkan sıcak poğaçaların tadına baktı.

- HALK EKMEĞE YOĞUN İLGİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyük Ankara Festivali, yüz binlerce Başkentliye ev sahipliği yaparken, Halk Ekmek Fabrikası çadırı da yoğun ilgi görüyor.
Yaz tatilini Ankara’da geçiren Başkentliler için her türlü eğlence ve alışveriş imkanının sunulduğu Büyük Ankara Festivali’nde, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ekmek çeşitleri ile Başkentlilere değişik lezzetler sunuyor.
Ekmeğin dününü anlatan ekmek müzesinin sergilendiği çadırı gezip, kendilerine ikram edilen fındıklı ekmeği tadan Başkentliler, çadır önündeki fabrika satış büfesinde de Halk Ekmek’in bütün ürünlerini satın alabiliyorlar.
- MOTOKROS NEFES KESİYOR
Eğlenceyi, alanın dört bir tarafına kurulu çadırlarda, alışverişi ve değişik lezzetleri yüzlerce ayrı stantta, yarışmaları ve oyunları dev alandaki özel bölümlerde yaşayan Başkentliler, heyecan dolu dakikaları da Motokros göstericilerinin adrenalin dolu akrobasi hareketleriyle yaşıyor.
AKM alanının orta yerinde özel olarak oluşturulan güvenlikli bölümdeki dev çelik kafesin içerisinde adrenalin dolu hareketleri meraklıları için yapan motokros göstericileri, her gün 3 ayrı gösteriyle Başkentlilerin en çok ilgi gösterdiği aktivite olmayı sürdürüyor.
- KONSER ALANI SILA VE CECELİ İÇİN DOLDU
Festival kapsamında verilen yaz konserleri de binlerce Başkentlinin vazgeçilmez adresi oldu. Festivalin dördüncü gece yıldızları ünlü pop sanatçıları Sıla ve Mustafa Ceceli olurken, binlerce Başkentli konserde sevdikleri sanatçılara daha yakın olabilmek için günün erken saatlerinden itibaren giriş kapılarında uzun kuyruklar oluşturdular. 
Sunuculuğunu Fırat Paşayiğit’in yaptığı muhteşem konser öncesi sahneye önce farklı ülkelerden gelen halkoyunları ekipleri danslarını Başkentliler için sergilediler. Daha sonra şarkılarını Ankaralılarla buluşturmak için sahneye ilk olarak popüler müziğin yeni starlarından Mustafa Ceceli çıktı. On binlerce Başkentlinin alkışları eşliğinde sahnede yerini alan Ceceli, sevenlerinin de hep bir ağızdan eşlik ettiği şarkılarıyla Ankara’yı salladı.
Görkemli bir havai fişek gösterisi eşliğinde sahneyi yine popüler müziğin en sevilen seslerinden Sıla’ya bırakan Ceceli’ye Başkan Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek günün anısına plaket verdi.
Pop müziğin güçlü sesi Sıla, en kalabalık gecelerinden birini yaşayan festival alanında sevenlerini söylediği birbirinden güzel şarkıları ile  coşturdu. Sıla’nın konseri  sırasında Başkan Gökçek de sahneye gelerek Sıla’ya günün anısına plaket verdi.  Başkan Gökçek, “Sevgili Ankaralılar hepiniz adına Sıla’ya  teşekkür ediyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.