Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

FESTİVALDE ÇOCUKLAR OYUNA DOYDU

Konserleri, sosyal etkinlikleri ve çok sayıda eşsiz gösterisiyle Rekorlar kırılan ve Türkiye’de örnek bir festivale imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara oyun alanlarından ücretsiz yararlanma imkanı sağlaması çocukları olduğu kadar aileleri de mutlu ediyor.

23 Haziran 2013 Pazar 00:00
FESTİVALDE ÇOCUKLAR OYUNA DOYDU

-BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ’NDE YÜZLERCE OYUNCAĞA İSTEDİĞİ KADAR ÜCRETSİZ OLARAK BİNEBİLEN VE ÇOK SAYIDA ETKİNLİĞE PARA VERMEDEN KATILABİLEN ÇOCUKLAR YORULUNCAYA KADAR OYUNCAKLARDA DOYASIYA EĞLENDİ
-AİLELER İSE OYUNCAKLARDAN PARASIZ OLARAK YARARLANMAKTAN HEM AİLE BÜTÇELERİ HEM DE ÇOCUKLARI ADINA MUTLU

festival_cocuk.jpgKonserleri, sosyal etkinlikleri ve çok sayıda eşsiz gösterisiyle Rekorlar kırılan ve Türkiye’de örnek bir festivale imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara oyun alanlarından ücretsiz yararlanma imkanı sağlaması çocukları olduğu kadar aileleri de mutlu ediyor.
Atatürk Kültür Merkezi Alanı’nda (eski Hipodrom) düzenlenen ve 6. yılına giren “Büyük Ankara Festivali” özellikle çocukların her akşam unutamayacakları anılarla evlerine dönmesini sağlıyor. Festival Alanı’nda çocuklar Büyükşehir Belediyesi’ne ait tüm oyuncaklardan ücretsiz yararlanıyor ve doyasıya eğleniyor.
Şişme oyun alanları ve salıncaklardan oyuncaklara, sallanan oyuncaklardan, dönme dolap, uçak ve helikopter gibi teknoloji harikası yüzlerce oyuncağa istedikleri kadar binebilen çocukların festival alanındaki sevinç çığlıkları gece geç saatlere kadar dinmek bilmiyor. Çocuklar şişme oyuncakların kaydıraklı, basket atmalı, şut atmalı, tünelli ve zıp-zıp’lı çeşitlerden birinden inip bir başkasına daha biniyor.

-SOSYAL HİZMETLER ÇADIRI’NDA YOK YOK
Festival Alanı’nda bulunan Sosyal Hizmetler Çadırı’nda da çocuklara yüz boyama, resim yapma ve oluşturulan minyatür kreşte de ana sınıfı faaliyetlerine yönelik çeşitli oyunlar oynatılıyor. 6-12 yaş çocuklarına yönelik çocuklar için çadırda oluşturulan karaoke sisteminde de çocuklar “Ali babanın bir çiftliği var” gibi çocuk şarkıları söyleyebiliyorlar.
0-8 yaş grubu çocukların yanı sıra 8-15 yaş gruplarının da eğlenebileceği oyuncakların da bulunduğu Sosyal Hizmetler Çadırı’nda da gençler burada bulunan oyun gruplarından da ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Sosyal Hizmetler Çadırı’nda langırt, air- hockey, masa tenisi, bilardo, foto-play ve jetonlu oyuncaklar gençlerin büyük ilgisini çekiyor.

-AİLELER: “ÜCRETSİZ OLMASI ÇOK GÜZEL”
“Büyük Ankara Festivali”nde çocuklara yönelik Büyükşehir Belediyesi’nin tüm faaliyetlerini ücretsiz sunması aileleri de mutlu ediyor. Aileler alışveriş merkezlerinde ücretli olarak yararlanabildikleri oyun gruplarından festival alanında ücretsiz olarak yararlanmaktan oldukça mutlu.

Muhammet Kınacı: Festival çok güzel çocuklar doyasıya eğleniyor. Oyuncakların parasız olması sayesinde çocuklar istedikleri kadar binebiliyorlar, Bize bu imkanı sağladığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.

Ümran Orhan: AVM’lerde bu oyuncaklar paralı, ayrıca en fazla birkaç tane oyuncağa bindirebiliyoruz çocukları. Ama festival alanında çocuklar istedikleri oyuncağa istedikleri kadar binebiliyor. Yeğenimle geldik çok mutlu oldu.

Uysal Almış : Festivalde çocuklar için hazırlanan etkinlikler çok güzel. Ücretsiz olması da çocukların hepsinden doyasıya yararlanabilmesi açısından çok güzel. Oyuncaklar da yeterli sayıda çok güzel ve çeşitli.

Şemsettin Anıt : Festival gayet güzel oyuncakların ücretsiz olması daha da güzel, 3-4 saattir buradayız bu oyuncaklara başka yerlerde para vermiş olsaydık 70-80 TL gitmişti.

Tahsin Bozkurt : Festivale her sene gelmeye çalışıyoruz başka eğlence merkezlerinde ancak 3-4 oyuncağa binebiliyorduk. Ama burada çocuklar doyasıya binebiliyor.

FESTİVALDE ÇOCUKLAR OYUNA DOYDU
FESTİVALDE ÇOCUKLAR OYUNA DOYDU
FESTİVALDE ÇOCUKLAR OYUNA DOYDU
FESTİVALDE ÇOCUKLAR OYUNA DOYDU
FESTİVALDE ÇOCUKLAR OYUNA DOYDU