22 Haziran 2013 Cumartesi 00:00
FESTİVAL'DE DİMİTRİ'NİN ŞAŞIRTAN GÜCÜ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ” BİRBİRİNDEN RENKLİ GÖSTERİLERE DE EVSAHİPLİĞİ YAPIYOR
-DÜNYANIN TANINMIŞ AKROBASİ VE FOLKLOR GRUPLARININ SAHNEYE ÇIKTIĞI “BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ”NDE İNSAN YETENEĞİ VE GÜCÜNÜN BİRLEŞTİĞİ GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
-UKRAYNA ŞAMPİYONU DİMİTRİ 30 TON AĞIRLIĞINDAKİ KAMYONU OMUZUNA BAĞLADIĞI İPLE HAREKET ETTİRİYOR, 400 KİLOLUK LASTİĞİ KALDIRIYOR

dimitri.jpgBirbirinden farklı ve özgün gösterilere de ev sahipliği yapan “Büyük Ankara Festivali”, Başkentlilere unutulmayacak anlar yaşatıyor. Dünyanın tanınmış akrobasi gruplarının sahneye çıktığı “Büyük Ankara Festivali”nde insan yeteneği ve gücünün birleştiği gösteriler büyük ilgi görüyor.
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Alanı’nda (eski Hipodrom) düzenlenen “Büyük Ankara Festivali”nde Ukrayna’dan gelen bir grubun düzenlediği “Güçlü Adam Show” izleyenleri şaşkına çeviriyor.
Her gün üç seans gerçekleşen gösteride ilk olarak Ukrayna Şampiyonu Dimitri Tischecky, seyircilerden uzattığı kitabı ikiye ayırmalarını istiyor. Bazı izleyiciler hiç denemeye yanaşmazken az sayıda izleyici de kalın kitabı bir süre ikiye bölebilmek için bir süre çaba gösteriyor. Dimitri, seyircilere böylece test ettirdiği yaklaşık 700 sayfalık bir kitabı 2-3 dakika içinde elleriyle hiçbir kesici kullanmadan ikiye bölüyor.
-400 KİLO AĞIRLIĞINDAKİ LASTİĞİ KALDIRIYOR
Ukraynalı Dimitri daha sonra piste davet ettiği 65-70 kg ağırlığındaki kişileri de tek eliyle havaya kaldırarak gösterisine devam ediyor. Ukraynalı Dimitri’nin gösterisi ise Ankaralı seyirciler tarafından alkışlarla izleniyor.
Ukraynalı Dimitri’nin üçüncü gösterisi ise yaklaşık 400 kg. ağırlığındaki loder lastiğini kısa sürede kaldırmak oluyor. Dimitri bu gösterisini üç kez peş peşe hiç zorlanmadan yapıyor.
-30 TON AĞIRLIĞINDAKİ KAMYONU HAREKET ETTİRİYOR
27 yaşındaki Dimitri’nin son gösterisi ise 30 ton ağırlığındaki kamyonu boynuna bağladığı bir halatla 10 saniye içinde yürütmek oldu. Dimitri’nin bu gösterisi de büyük bir ilgi ile izlendi.
Dimitri Tischecky’nin kendisi ile birlikte deneme yapmak isteyen seyircileri alkışlayarak yüreklendirmesine Ankaralılar sempatik şampiyonu alkışlayarak destek veriyor.