FESTİVAL'DE "ISLANMA YARIŞI" İLGİ ODAĞI OLUYOR

“Büyük Ankara Festivali”nde konserlerle birlikte birbirinden değişik organizasyonlar, eğlenceler renkli görüntülerle unutulmaz anıların yaşanmasına neden oluyor.

24 Haziran 2013 Pazartesi 00:00
FESTİVAL'DE "ISLANMA YARIŞI" İLGİ ODAĞI OLUYOR

BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ’NDE ANFA STANTINDA YER ALAN “KONUŞAN VE ISLATAN ÇEŞME”, ANKARALILARIN BÜYÜK İLGİSİNİ ÇEKİYOR

ÖZELLİKLE ÇOCUKLARIN KIZDIRARAK (!) SU FIŞKIRTMASINI SAĞLADIKLARI ÇEŞME, FESTİVAL ALANINI RENKLENDİRİYOR VE ZİYARETÇİLERİ DE SICAK YAZ AYLARINDA SERİNLETİYOR

festival_islanma_yarisi_24062013_HKN_5797.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Atatürk Kültür Merkezi Alanı’nda (eski Hipodrom) 6.’sı düzenlenen “Büyük Ankara Festivali”nde kurulan çok sayıda stantta her yaştan Ankaralılar eğleniyor ve stres atıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin park ve rekreasyon alanlarının bakımını ve işletmesini yapan ve bir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri’nin standında yer alan “Konuşan ve Islatan Havuz”, her yaştan Ankaralının büyük ilgisini çeken eğlencelerden biri haline geldi.

-KIZDIKÇA ISLATIYOR

ANFA standında yer alan “Konuşan ve Islatan” çeşmenin çevresine toplanan çocuklar önce çeşme ile konuşmaya çalışıyor. Çeşmeyi kontrol eden ve “gizli” bir köşede yer alan bir görevli havuza yerleştirilen bir ses sistemi sayesinde hareketlerini izlediği çocuklarla sohbet ediyor ve onlarla şakacı konuşmalar yapıyor.

Çeşmenin konuştuğunu düşünen çocuklar ve gençler de çeşmeden gelen seslere karşılık veriyor ve çeşmeyi kızdırmaya (!) çalışıyor. Tamamen bir oyun olan ve bir ANFA görevlisinin kontrolünde gerçekleşen kontrollü oyunda öfkelenen çeşme çocuklara su fışkırtıyor.

Yaz sıcaklarının iyice arttığı günlerin yaşandığı Ankara’da festival alanında “Islatan ve Konuşan Çeşme” Ankaralılar’ı hem güldürüyor hem de serinletiyor.