Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Festivalde Nostaljik Sergi...

- Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Festival Alanındaki Çadırında İletişim Müzesi Kurdu - Başkentlilerden Yoğun İlgi Gören Sergide Antika Radyolardan Televizyonlara, Gramafonlardan Fotoğraf Makinelerine Kadar 76 Parça Cihaz, 2009 Yılının Basın Fotoğrafları ile Cumhurbaşkanları ve Belediye Başkanlarının Fotoğrafları Sergileniyor

09 Temmuz 2010 Cuma 04:32
Festivalde Nostaljik Sergi...

Atatürk Kültür Merkezi’nde (Hipodrum) dev bir alana kurulan Büyük Ankara Festivali’nde, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nin çadırı Başkentlileri nostaljik bir geziye çıkarıyor.
Çadır içerisindeki antika iletişim cihazları, teknolojinin geçmişten günümüze ne kadar ilerlediğini gözler önüne sererken, 2009 Yılı Basın Fotoğrafları ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları fotoğrafları ise hafızaları tazeliyor. Çeşitli yarışmaların ve oyunların da yer aldığı çadırda Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Konseyi’nden aldığı 4 büyük ödülü de görme şansını buluyor.

1.JPG
Uluslar arası 3. Büyük Ankara Festivali, gün boyu çeşitli eğlencelerle devam ederken, belediye birimlerinin çadırları da Başkentliler’den yoğun ilgi görüyor. Belediye çalışmaları hakkında daha fazla bilgi alma, sıkıntılarını yetkililere iletme ve sorularına yanıt bulma şansı yakalayan Başkentliler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi çadırında da nostaljik bir geziye çıkıyorlar.
- 76 ANTİKA PARÇA SERGİLENİYOR

2.jpg
 Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın Etnografya Müzesi’nin dış cephesinin görüntüsüyle kaplı çadırının içi de bir basın müzesini andırıyor. Foto Muhabirleri Derneği’nin işbirliğiyle hazırlanan çadırda radyo, pikap, televizyon, fotoğraf makinesi, gramafon, daktilo, kamera, teyp, müzik seti, telefon, faks makinesi, çağrı cihazlarının aralarında bulunduğu 76 parça antika iletişim ve telekominakasyon cihazı sergileniyor. Başkentlileri radyonun evlere girdiği günlere, tek kanallı televizyon dönemine götüren, iletişim alanında nostaljik bir geziye çıkaran çadırda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in gazetecilik yaptığı yıllarda kullandığı ve Foto Muhabirleri Derneği’ne hediye ettiği fotoğraf makinesi de bulunuyor. Yetkililer, antika değerindeki cihazların, çok yakında Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması planlanan “Basın Müzesi”nde de sergileneceğini belirtiyor.
- FOTOĞRAF SERGİLERİ HAFIZALARI TAZELİYOR
 Basın Yayın çadırın en çok ilgi çeken bölümlerden birisini ise 2009 yılı Basın Fotoğrafları ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları ve Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlarının fotoğraflarının sergisi oluşturuyor. Osmanlı döneminde çıkarılan gazetelerin sayfalarından örneklerin de sergilendiği çadırda bulunan gazete arşivleri de büyük ilgi görüyor. Dünden bugüne Ankara fotoğrafları Başkentlilerin hafızalarını tazelerken, “Dual Touch” isimli dokunmatik masada istenilen fotoğraf teknolojik ortamda tüm ayrıntılarıyla incelenebiliyor.
- AVRUPA ÖDÜLLERİ DE SERGİLENİYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Konseyi’nden aldığı ödüllerin de sergilendiği çadırda ödüllü bulmacalar da yer alıyor. Ankara’nın ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili testlerin yer aldığı bulmacaların sorularını doğru yanıtlayan vatandaşlara balon gezisi bileti, flash disk, kalem ve magnet gibi küçük hediyeler veriliyor. Gençler için play station ve değişik oyunların da yer aldığı çadırda akşam saatlerinde de Kemal Sunal filmleri gösteriliyor.