Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Festivalin Kan Bağışçıları…

-Büyük Ankara Festivali’nde Türk Kızılayı’nın Kurduğu Kan Bağış Çadırında Her Gün 60’a Yakın Vatandaş Kan Bağışında Bulunuyor

07 Temmuz 2011 Perşembe 14:19
Festivalin Kan Bağışçıları…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Büyük Ankara Festivali, birbirinden değişik aktivitelerin ve konserlerin dışında kan bağışı gibi oldukça anlamlı faaliyetlere de  aracılık ediyor.
Büyük Ankara Festivali’nin en önemli çadırlarından biri olan Türk Kızılayı Ankara Kan Bağış Merkezi’ne, Festival’e gelen duyarlı  ziyaretçiler kan bağışlarıyla destek oluyor.
Ankara Kan Bağış Merkezi Festival Standı Sorumlusu Dr. Şükrü Karataş, Festival başladığından bu her gün ortalama 60 vatandaşın kan bağışında bulunduğunu belirterek, “Sadece insan bedeninde üretilen ve yerini başka hiçbir şeyin dolduramadığı kanın  bağışlanması oldukça önemli. Böylesine geniş bir festival organizasyonu sayesinde biz de bağış yapmak isteyen binlerce vatandaşa ulaşmış olduk” dedi.
Dr. Karataş, festivale eğlenmek için gelen insanların Kızılay standına uğrayıp bağışta bulunmak için zaman ayırmalarının daha da önemli olduğuna dikkat çekerek, sadece Ankaralılar değil, yurt dışından gelenler de dahil olmak üzere, çeşitli meslek ve yaş grubundaki vatandaşların kan bağışı için sıraya girmesinden çok memnun olduklarını kaydetti.      

-“BÖYLE FESTİVALLER VİYANA’DA BİLE ÜCRETSİZ DEĞİL”…

1.JPG

Ailesiyle festivale geldiğinde kan bağışında bulunan ve Viyana’da yaşayan İbrahim Bilgiç, “Viyana’da da böyle güzel ama daha küçük turistik festivaller, panayırlar var. Ama oradaki faaliyetler ücretsiz değil” dedi. Eşi ve 1 yaşındaki oğlu Poyraz’la birlikte yaz tatilini için geldikleri Ankara’da 30 gün geçireceklerini  söyleyen Bilgiç, “Bu hafta  üçüncü keredir Büyük Ankara Festivali’ne geliyoruz. Kendi şehrimize gelmişken ihtiyacı olan  bir vatandaşımıza faydalı olması için kan bağışında da bulundum” diye konuştu.
Yeni üniversiteden mezun olduğunu belirten Oğuz Gül ise, sosyal bir gereklilik olduğu için kan bağışında bulunduğunu belirterek, “Burada Sıla ve Gülşen gibi çok sevdiğim sanatçıların konserlerini izledim. Festival, sevdiğim sanatçılarla birlikte daha muhteşem oluyor” dedi.
 Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Büyük Ankara Festivali, her türlü eğlenceden ünlü sanatçıların konserlerine, tiyatro gösterilerinden çocuklar için yapılan yarışmalara çeşitli aktivitelerle dolu dolu 10 Temmuz Pazar gecesine kadar sürecek.