Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Fomget Polonya’da Anadolu Rüzgarı Estirdi…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU FOMGET POLONYA’DA DÜZENLENEN YARIŞMADA BİRİNCİ OLDU

16 Eylül 2011 Cuma 10:56
Fomget Polonya’da Anadolu Rüzgarı Estirdi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, “43.Uluslararası Altınbalta Halk Dansları Yarışması”nda birinci oldu.
Polonya’nın Zakopane kentinde düzenlenen yarışmaya 16 ülke katıldı. Türkiye’yi temsil eden FOMGET Halk Dansları Topluluğu, gösterileriyle Polonyalıları büyülediği yarışmada, birinciliği elde etti.

2.jpg
43 yıldır düzenlenen ve Avrupa’nın bu alanda en önemli organizasyonu kabul edilen Uluslararası Halk Dansları Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Otantik gösteriyle Polonyalıları büyüleyen FOMGET Halk Dansları Topluluğu, Zakopane şehrinde bir Anadolu rüzgarı estirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire  Başkanlığı bünyesinde 1993 yılında kurulan FOMGET Halk Dansları Topluluğu, 43.Uluslararası Altınbalta Halk Dansları Yarışması’na 40 kişilik bir grupla katıldı. Polonya’da düzenlen uluslararası halk dansları yarışması bu yıl 16 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, Trabzon, Antalya, Ankara ve Gaziantep yörelerine ait gösterileriyle Polonyalıları büyüleyerek, Türkiye’yi başarıyla temsil etti.
Yurtiçi ve yurtdışında birçok ödüle sahip olan FOMGET Halk Dansları Topluluğu, yarışmanın birincisi olurken, müzik dalında da Jüri özel ödülü alarak başarısını ikiye katladı. 
Polonya basını da yarışmaya yer verdiği haberlerinde; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halk dansları topluluğundan övgüyle bahsetti.  Gazeteler, Türkiye’nin dans gösterilerinin yanı sıra yöresel kıyafetleriyle de festivale ayrı bir renk kattığını yazdılar.