Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Fotoğraflarla Çanakkale Zaferi” Sergisi Büyük İlgi Görüyor…

- Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü Nedeniyle Açtığı “Çanakkale Destanı Fotoğrafları” Sergisi Gezenleri Destanın Gerçekleştiği Günlere Götürüyor -Ziyaretçiler: “Atalarımızın Kanlarıyla Yazdığı Bu Destanın Belgeseli Fotoğraf Sergisini Herkesin Görmesi Gerekir”

24 Mart 2011 Perşembe 07:07
“Fotoğraflarla Çanakkale Zaferi” Sergisi Büyük   İlgi Görüyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BELYA A.Ş. tarafından, Çanakkale Zaferi’nin 96. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen  “Çanakkale Destanı” fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor. 

1.JPG
         Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sergi Salonu’nda sergilenen “Çanakkale Destanı”nın görüntülendiği fotoğraflar,  ziyaretçilere, 96 yıl önce büyük fedakarlıklarla kazanılan dünyada eşi benzeri olmayan bu zaferin atmosferini yaşatıyor.
Sergiyi gezen Başkentliler ortak düşüncelerini  “ Atalarımızın her türlü olumsuzluk ve yoksulluk içinde, vatanı için gözünü kırpmadan ölüme gidişlerinin,  kanlarıyla yazdığı destanın belgeseli olan bu fotoğraf sergisi özellikle başta çocuklar olmak üzere her yaştaki vatandaşımız tarafından görülmesi gereken bir sergi” diye ifade ediyorlar.
 “Çanakkale Destanı” Fotoğraf Sergisi hakkındaki düşüncelerini ifade eden ziyaretçilerden,  65 yaşındaki memur Mehmet Çavuşoğlu;  “Bugün ülkemizde rahat ve huzur içinde yaşayan, o günün zorluklarını, çekilen acıyı, bilmeyen bir nesil yaşıyor.  Bu vatanın hangi zor şartlarda, nasıl müdafaa edildiğini göstermesi nedeniyle, sergiyi herkesin gezip görmesi gerekli” dedi. 

2.jpg
Öğrenciler tarafından da büyük ilgi gören serginin konuklarından Ebru Armağan ile Kıymet Öztürk adlı lise öğrencileri  de, Türk askerlerinin kahramanca savaştıklarını ispatlayan çok etkileyici fotoğrafları görme imkanı yakaladıklarını belirttiler. 
 Emekli memur Sultan Akkaya ise 2 dedesinin de Çanakkale Savaşında  şehit düştüğünü ifade ederek, “Onca yokluğa rağmen verilen mücadele ve kazanılan zafer çok iyi bilinmeli. Kıymeti bilinmeli. Dedelerimizin bize zor koşullarda bıraktığı bu vatanı, biz de torunlarımıza mutlu olacakları bir vatan olarak devredebilmek için bu sergi bize yol gösterici olacak” dedi.   
 Çanakkale’ye giderek, savaşın gerçekleştiği toprakları gezen,  oradaki atmosferi yerinde hissetmek fırsatı bulduğunu söyleyen Gül Kılıç adlı ziyaretçi ise şunları söyledi: “Bu sergide gördüğüm fotoğraflar orada hissettiğim duyguları yeniden yaşamama neden oldu. Bu fotoğraflara bakıp, zorluk ve gösterilen kahramanlığı hisseden herkesin, hissettiği duyguları pekiştirmek için Çanakkale Destanı’nın gerçekleştirildiği toprakları da ziyaret etmesini tavsiye ediyorum” 
   Başkent dışından gelenlerinde ziyaret ederek büyük ilgi gösterdiği sergide Manisa’lı Avukat  Ali Aslan düşüncelerini,  “Sergiyi çok etkileyici buldum. İnsanı duygulandırıyor o günleri tekrar yaşatıyor. İnsan geçmişte yaşanan bu büyük kavgaları görünce bu gün yaşanan bazı kavgaların ne kadar anlamsız olduğunun farkına varıyor. Bu duyguları bize tekrar yaşattıkları için sergide emeği geçen herkese şükranlarımı ifade ediyorum” cümleleriyle dile getirdi.   
 Sergiye İlköğretim 3. Sınıf öğrencisi yeğeni Uygar Gürgen ile gelen Hikmet Karslıoğlu ise  Bu sergiye yeğenini özellikle getirdiğini vurgulayarak,  “Herkesin gezmesi gereken bu sergiyi çocuklar özellikle gezmeliler. Bu serginin çocuklarımıza yakın tarihimizle ilgili edinecekleri  bilgi zenginliğine temel oluşturacak nitelikte olduğuna inanıyorum” diye konuştu. 
            Sergide Çanakkale Zaferi’ni anlatan büyük ebatlarda hazırlanmış, kamuoyu tarafından fazla bilinmeyen 120 fotoğraf yer alıyor.  Cephede, siperde, yaralı, yemek yerken, dinlenirken, Mehmetçiklerin her haline siyah beyaz fotoğraflarla tanıklık edildiği sergide,  Anzak, İngiliz, Fransız askerlerinin de ilginç fotoğrafları bulunuyor.   
Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sergi Salonu’ndaki sergi (Milli Müdafaa Caddesi No: 8-Kızılay) 28 Mart Pazartesi gününe kadar Ankaralıların ziyaretine açık kalacak.