Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gençlik Parkı’na Fıskiyelerle Görsel Şov…

-Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı’nda Yapılması Düşünülen “Dans Eden Fıskiye Şovları” İçin Başkentliler Arasında Anket Düzenliyor -Rekreasyon Alanları Açısından Dünyaya Örnek Olan Ankara’nın Merkezinde Gençlik Parkı’nda Düşünülen Görsel Şovla İlgili Ankete Başkentliler Yoğun İlgi Gösteriyor

11 Kasım 2010 Perşembe 06:56
Gençlik Parkı’na Fıskiyelerle Görsel Şov…

Gençlik Parkı’ndaki havuzda yapılması düşünülen “Dans Eden Fıskiye Şov” gösterileriyle ilgili anket, Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.
Başkent’in dört bir tarafında yapılan dev rekreasyon alanlarıyla  dünyaya örnek olan Büyükşehir Belediyesi, rekreasyon alanlarındaki çalışmalarını da sürekli yeniliyor. Başkentlileri piknik alanlarından, çocuk oyun parklarına, balık tutmadan, yürüyüş yollarına ve bunlar gibi onlarca ayrı aktiviteye kavuşturan rekreasyon alanlarındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Başkent’in merkezinde, yeniden revize edilerek hizmete açıldığı günden bugüne Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Gençlik Parkı’nda bir yeniliğe daha imza atmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, “Dans Eden Fıskiye Şov” için Başkentliler arasında bir anket düzenliyor.
Başkent için yapılan çalışmalarda Başkentlilerin de fikirlerine başvuran Büyükşehir Belediyesi’nin özel bir TIR’daki anketine şimdiden bini aşkın Başkentli katıldı. Anket sonucuna göre yapılması planlanan çalışmayla, ışıl ışıl Gençlik Parkı, çok daha aydınlık ve muhteşem bir görsel bir şölene ev sahipliği yapacak.

ÇALIŞMALAR, BAŞKENTLİLERE SORULUYOR
Daha önceki yıllarda Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve proje alanlarına ait güncel soruların bulunduğu anketlere katılan vatandaşlar, son olarak Gençlik Parkı Ulus Kapısı önünde konuşlanan Referandum Tırı’na da büyük ilgi gösteriyor. Buradaki ankete katılan vatandaşlar, “Dünyanın büyük şehirlerinde olduğu gibi dans eden fıskiyelerle görsel şov Gençlik Parkı’na da uygulansın mı?” sorusuna cevap veriyorlar. Vatandaşlardan elde edilen bilgiler ve yorumlar doğrultusunda değerlendirmeler yapılacak ve kararlar da buna göre verilecek.

DAHA ÖNCE DE KULLANILDI
Mobil Referandum aracı hakkında bilgi veren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, referandum aracının yaklaşık 2 yıl önce hizmete açıldığını hatırlatarak, vatandaşların yaşadıkları ilçede, semtte ya da sokakta belediye tarafından yapılacak hizmet veya projelere ilişkin düşünce ve önerilerinin sorulduğunu belirtti. Tekcan, Gençlik Parkı’na ilişkin olarak çıkacak sonuçların, gerçekleştirilecek hizmetlere yön vereceğini de kaydetti. 
Anket sorularının her bölge ve semtte yapılan proje ve hizmetlere göre düzenlendiğini ifade eden Ahmet Recep Tekcan, geçmişte yaptıkları anketlerden örnekler vererek, Kızılay’daki alt geçitler ve Bahçelievler’deki 7. Cadde’nin trafiğe kapatılmasıyla ilgili olarak da anketlerin yapıldığını hatırlattı. 

13 KİŞİ AYNI ANDA OY KULLANABİLİYOR
Başkentlilerin yaşadıkları kent hakkında görüş ve düşüncelerini öğrenmek amacıyla Ankara’nın değişik semtlerinde vatandaşların görüşlerinin alındığı araçta, kişiler, bilgisayar ortamında tamamen tarafsız bir şekilde düşüncelerini beyan edebiliyor. Ankette mükerrer oy kullanılmasına sistem müsaade etmiyor. Anket TIR’ında 13 kişinin aynı anda ankete katılabileceği dokunmatik ekran bulunan bilgisayar sistemi bulunuyor.
Ayrıca TIR’ın üzerindeki 32 metrekarelik dev ekranda çeşitli animasyon gösterileri sunuluyor ve yapılan müzik şov da Başkentliler tarafından ilgiyle dinleniyor.

ANKETE KATILAN BAZI VATANDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ:

Emre Gümüş (16) Lise Öğrencisi : Gençlik Parkı’nın eski hali çok kötüydü. Şimdi çok güzelleşti. Parkta gezerken böyle güzel bir şovu izlemek isterim.
Ümmügülsüm Öğütler (58) Emekli : Elvankent’te oturuyorum. Gençlik Parkı’nı televizyondan izlemiştim ama yeni görüyorum ve çok beğendim. Havuzunda görsel şov yapılması iyi fikir. 
Lara Dönmez (20) Üniversite Öğrencisi : Evet destekliyorum. İstanbul’da da küçük su gösterileri var. Burada daha görkemlisinin  yapılmasını isterim.
Ömer Demirel (54) İktisatçı : Güzel olan, insanları eğlendiren ve  çok yönlü her şeye katılırım. Başka bir şehirde görev yapıyorum ama Ankara’daki başarılı çalışmaları takdir ediyorum. Gençlik Parkı’nda olduğu için sıkıcı değil ama çocukları da cezbeden bu tür çalışmalar yapılmalı.
Hüseyin Demir (47) Serbest Meslek : Havuzun görüntüsü daha güzel olur. Bu yüzden bence yapılmalı. Ayrıca böyle bir anket yapılması ve halkın karara katılması çok doğru.
Hasan Cesur (18) : Liseye devam edemedim, çalışıyorum. İnsanları üzmeyen neşelendiren her mantıklı çalışmaya destek veririm. 
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan ve birçok kez kullanılan Mobil Referandum Aracı, vatandaşın Gençlik Parkı’ndaki çalışmalara ilişkin görüşlerinin ardından Başkent’in farklı bölgelerinde ve değişik konularda yine halkla buluşmaya devam edecek.