Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gençlik Parkı’nda, 17 Ağustos Depreminde Yaşamını Kaybedenler Anıldı…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Ayı Nedeniyle Gençlik Parkı’nda Düzenlediği Etkinlikler Kapsamında 17 Ağustos Depreminde Yaşamını Kaybedenler İçin Dualar Okundu -Duygusal Bir Atmosferde Geçen Gecede, Ünlü Neyzen Ekrem Vural’ın, Öğrencileri ile Birlikte Verdiği Klasik Tasavvuf Müziği Konseri Sırasında Sahnedeki Semazen Gösterileri de Başkentliler Tarafından İlgiyle İzlendi

18 Ağustos 2010 Çarşamba 03:15
Gençlik Parkı’nda, 17 Ağustos Depreminde Yaşamını Kaybedenler Anıldı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında Gençlik Parkı’nda bir araya gelen Ankaralılar, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenleri okunan dualarla andılar.

1.JPGBirlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmanın en yoğun yaşandığı Ramazan ayında Ankaralıları düzenlediği etkinliklerle bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos gecesini günün anlamına uygun bir programla sürdürdü. Türkiye’nin yaşadığı en büyük doğal afetlerden biri olan 17 Ağustos 1999 yılındaki depremde yaşamını kaybedenler için dualar okundu.

NEYZEN EKREM VURAL VE ÖĞRENCİLERİNDEN KONSER
Gençlik Parkı’ndaki duygusal bir atmosfer içinde geçen gecenin sahne konuğu ise ünlü Neyzen Ekrem Vural ve öğrencileri oldu.
Neyzen Emin dede ekolünün yaşayan en önemli temsilcisi olarak kabul edilen Ekrem Vural, tamamı kendi öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir ekiple muhteşem bir konser verdi. Klasik tasavvuf müziğinin en seçkin örneklerinin icra edildiği konserde depremde hayatını kaybedenler için ilahiler ve kasideler söylenirken,  dev sahnede semazenlerin gösterisi alanı dolduran Ankaralılara duygu dolu anlar yaşattı.