Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gençlik Parkı’nda Işıklarla Atatürk Görüntüleri…

-Yenilenerek, Geçtiğimiz Yıl Hizmete Açılan Gençlik Parkı’nda, Atatürk’ün Görüntülerinin Işıklarla Yansıtılması, Parka Ayrı Bir Güzellik ve Değer Katıyor

19 Haziran 2010 Cumartesi 07:54
Gençlik Parkı’nda Işıklarla Atatürk Görüntüleri…


Yenilenerek geçtiğimiz yıl hizmete açılan Gençlik Parkı’nda, Atatürk’ün görüntülerinin ışıklarla yansıtılması, parka ayrı bir güzellik ve anlam katıyor.
Gençlik Parkı’nın 7 farklı noktasında,  özel aydınlatma elemanlarıyla parkın birçok noktasında yansıtılan Mustafa Kemal Atatürk siluetlerini, parkı ziyaret eden Ankaralılar da büyük beğeniyle izliyor. 

1.JPG
275 bin metrekarelik dev bir alanda yer alan ve Cumhuriyet döneminin en görkemli parkı sayılan Gençlik Parkı, Büyükşehir Belediyesi’nce tarihi dokusu bozulmadan her yeri yeniden düzenlenerek, geçtiğimiz yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan’ın da katılımıyla Başkentlilerin hizmetine açılmıştı.
Parka özel bir değer katmak için, Gençlik Parkı’nın değişik noktalarında Büyükşehir Belediyesi’nce özel bir tür prodüksiyon sistemiyle duvarlara yansıtılan Ulu Önder Atatürk’ün fotoğrafları, kısa süre içinde Park’a gelen vatandaşların da beğenisini kazandı.
-“ATATÜRK’ÜN KOCATEPE’YE ÇIKIŞ RESMİ ÇOK GÜZEL”
“Atatürk’ün Kocatepe’ye çıkış resmi çok güzel tasvir edilmiş” diye konuşan parkın ziyaretçilerinden Yılmaz Öktem, valilikten emekli bir Başkentli. Ailesiyle birlikte sıcak günün ardından akşamları ve hafta sonlarında Gençlik Parkı’nda nefes aldıklarını dile getiren Öktem, “Geçen hafta misafirlerimiz vardı. ‘Asla gitmem, orası tekin değil’ dedi. Zorla getirdim, hayran kaldılar. Artık her gün çocukları onları da sürüklüyormuş Gençlik Parkı’na. Ayrıca, Atatürk’ün her resmini çok severim ama Büyük Taarruz’u başlattığı Kocatepe’deki bu resmi bir başka anlam taşıyor benim için”  diyerek Atatürk Siluetlerinin parka yansıtılmasıyla ilgili duygularını dile getirdi.
-“ATAMIZ GÜZELLİK KATMIŞ”

2.jpg
Özel sektörde çalışan Oğuz Tuncay da ailesiyle parkta dolaşırken aynı düşünceleri paylaşıyor. “Gençlik Parkı, çok güzel olmuş. Eskiden tek başımıza bile içinden geçemediğiz park artık tamamen güvenli hale gelmiş. Atamızın resmi de ayrıca güzellik katmış. Ulus giriş kapısındaki Atatürk silueti en güzeli bence. Emeği geçenlere çok teşekkürler.”
 Eğitmenlik yaptığını belirten Can Yurdakul, “İçinde Atatürk olan her şey çok daha anlam kazanıyor” diyor.
Onkoloji Hastanesi’nde Bilgi İşlem Programcısı olarak görev yapan Arzu Can ise, yine aynı hastaneden arkadaşlarıyla lunaparka geldiklerini, yolda Kültür Merkezi duvarında gördükleri Atatürk siluetine hayran kaldıklarını söyleyerek, bu görüntülerle birlikte bol bol fotoğraf çektirdiklerini bildirdi.