Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gençlik Parkı’nda, Suların Işık ve Müzikle Dansı…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Gençlik Parkı’nda Yaptırılan Dev Fıskiyelerin İlk Prova Gösterisi, Binlerce Başkentli’den Tam Not Aldı -Havuzdaki Fıskiyelerden Yükselen Suların Üzerinde Beliren Görüntü ve Işık Gösterilerinin Müzikle Uyumu, Başkent’in Merkezinde Görsel Bir Şölen Yaşattı -Çok Daha Kapsamlı Bir Şekilde Gerçekleşmesi İçin Çalışmaların Devam Edeceği Türkiye’nin En Büyük Fıskiye Şovu, Her Akşam Saat 21.00’da Başkentlilere Doyulmaz Bir Görsel Ziyafet Sunacak

05 Eylül 2011 Pazartesi 11:45
Gençlik Parkı’nda, Suların Işık ve Müzikle Dansı…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı’nda yaptırılan “Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı”nın ilk provası, Binlerce Başkentliye görsel bir şölen yaşattı.
Park’taki havuzda yer alan dev fıskiyelerden yükselen suların üzerinde beliren görüntülerin müzikle uyumunu coşkuyla izleyen binlerce Başkentli, lazer ve havai fişek gösterilerinin de katıldığı muhteşem şova tam not verdiler.
Türkiye’nin en büyük fıskiye şovu olan ve daha kapsamlı olarak gerçekleşmesi için çalışmaların devam edeceği gösteri, her akşam saat 21.00’da Ankara’nın merkezinde unutulmaz bir görsel şölen sunacak.

SU, MUZİK VE IŞIĞIN MUHTEŞEM UYUMU
Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent’in merkezinde, yeniden revize ederek hizmete sunduğu Gençlik Parkı’ndaki yenilikler bitmiyor. Yemyeşil ve rengarenk görüntüsüyle Ankaralıların akınına uğrayan Park’ın ortasındaki dev havuz, yepyeni şovuyla Başkentlileri ağırlıyor.
Türkiye’nin, çalışmaları tamamen bittiği zaman da Avrupa’nın en büyüğü olacak dev fıskiyesi gösterisi ilk provasını yaptı.
Yaz akşamlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Gençlik Parkı, aslında her günkü gibi karşıladı misafirlerini. Binlerce Başkentli, hep birlikte yemyeşil bir ortamda, ışıkların rengarenk görüntüleri eşliğinde bir yaz akşamını daha yaşıyorlardı. Saatler 21.00’ı gösterdiğinde havuzdaki dev fıskiyelerden yükselen suların, onlarca değişik şarkıya eşlik edercesine ahenkli dansı ve lazerlerin bu dansa uyumu dikkatleri çekmeye başladı. Havai fişeklerin, birbirinden güzel görüntülerin, ışıkların, suların ve müziğin sunduğu görsel şov, bir anda tüm Gençlik Parkı’nı sardı. Binlerce Başkentlinin şahit olduğu, dev fıskiyenin ilk provası Başkent’in merkezinden tüm Ankara’ya yayıldı.

2.jpgGösterinin hemen önündeki özel alanda toplanan kalabalık, yaklaşık 45 dakika boyunca muhteşem bir görsel ziyafete kimi zaman hayretle, kimi zaman oyunlarıyla kimi zaman da sesleriyle eşlik ettiler. Başkent’in merkezindeki havuzda suyun, müzik ve ışıkla dansının ilk provasına tüm Ankaralılar tam not verdi.
Türkiye’nin dört bir tarafındaki bölgelere özgü oyun havalarının çaldığı, fıskiyelerden yükselen suların üzerinde seymenlerin misket oynadığı, Mehter Marşı’nda Türk Bayrağı’nın suların üzerinde dalgalandığı, Atatürk’ün çeşitli resimlerinin görüntülendiği, kimi zaman lazerlerin müziğe uyumlu bir şekilde sularla dans ettiği, havai fişeklerin suların üstünde yükseldiği ve hem işitsel, hem de görsel bir şölenin uyum içinde aktarıldığı gösteri, izleyenleri büyülü bir dünyaya sürükledi.

HER AKŞAM SAAT 21.00’DA GENÇLİK PARKI’NDA
Unutulmaz bir akşamı dev fıskiyelerin provasıyla yaşayan ve her akşam bu gösteri için Gençlik Parkı’na gelmek düşüncesiyle meydandan ayrılan Başkentlilerin ardından açıklamada bulunan ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Türkiye’nin en büyük fıskiye gösterisi olan şovun, daha kapsamlı bir şekilde yapımı için çalışmaların sürdüğünü ve bitmesinin ardından da Avrupa’nın en büyük fıskiye gösterisinin Gençlik Parkı’nda yapılacağını kaydetti. Şovun 10 kişilik uzman Alman ekip tarafından hazırlandığını kaydeden Ertürk, “Asıl açılışın, 29 Ekim’de yapılması planlanıyor. Bugünkünden çok daha büyük ve kapsamlı bir gösteri, o tarihten itibaren Başkentlilerle buluşacak” dedi.
 Bir süre daha bu provalara devam edeceklerini ve Başkentlilere bu görsel ziyafeti sunacaklarını kaydeden Ferhat Ertürk, “Burada istediğimiz kadar temayı ışık, müzik ve suyun uyumuyla sunabiliyoruz. Şu anda sunduğumuz gösteride sadece 65 nozul (suyu püskürten cihazlar) ve 42 pompa kullanıldı. Ancak çalışmalar bittiğinde 220 pompa, 388 led armatür, 2400 nozul uyum içinde gösteri sunacak. Yani çalışmaların ardından sunulacak gösteri çok daha büyük çaplı unutulmaz bir şova dönüşecek” diye konuştu.
Gösteri için Parkın ortasındaki 40 bin metrekarelik havuzu 4 bölüme ayırdıklarını ve artık bakım için havuzun tamamının boşaltılmasına da gerek kalmadığını kaydeden Ertürk, “Gösterinin yapıldığı kısım 4500 metrekare. Fıskiyeler için de özel bir arıtma tesisi var. Artık bakım ve temizlik için havuz hiçbir zaman tamamen susuz kalmayacak. Bölüm bölüm bakım yapılacak” dedi.

FISKİYE İÇİN ANKET DÜZENLENDİ
Havuzun diğer bir bölümünde de Hacı Bayram ve Güvenpark’taki havuzlarda bulunan benzer bir sistemi uygulayacaklarını kaydeden ANFA Genel Müdürü Ertürk, şunları söyledi:
“Gençlik Parkı’ndaki bu görsel şovdan önce burada anket düzenledik. Ankete katılanların yüzde 70’inden fazlası fıskiye için ‘evet’ dedi. Biz de hemen çalışmalara başladık ve ilk provamızı bugün yaptık. Sistemin 5 yıl garantisi var. Ayrıca 3 ayda bir periyodik bakımı da yapılacak. Bu sırada bizim çalışanlarımızı da eğitecekler ve böylece bu şovu her gün vatandaşlarımıza sunabileceğiz.”
 Sadece Başkentlilerin değil, şehir dışından gelen konukların da akın ettiği Gençlik Parkı’ndaki bu gösteri sayesinde bu ilginin kat ve kat artacağını ve uluslararası düzeylere ulaşacağını umduklarını ifade eden Ertürk, “Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın dört bir tarafından bu gösteriyi izlemek için insanlar Gençlik Parkı’na gelecek” dedi.

“ÜLKEMİZDE DE BÖYLE GÖSTERİLERİN OLMASI MUTLULUK VERİCİ”
Amerika, Dubai ve Astana’da da bu şovların benzerlerinin yapıldığını ve bunlar gibi dünyanın çeşitli bölgelerindeki değişik gösterilerin artık Türkiye’de yapılmasının mutluluk verici olduğunu kaydeden Ertürk, “Muhtemelen 29 Ekim’de havalar da müsait olursa, sistemin bitmiş halini herkesin görmesini isterim. Şu anda sunulan gösteriyi bile hayretle izledik. Ama bitince bunun kat ve kat fazlasını göreceğinize emin olun” dedi.

GÖSTERİ BAŞKENTLİLERİ BÜYÜLEDİ
Gençlik Parkı’nda her akşam Başkentlilerle buluşacak olan gösterinin ilk provasını hayret ve coşkuyla izleyen Ankaralılar, suyun, ışık ve müzikle dansına büyük ilgi gösterirken düşüncelerini şöyle dile getirdiler:

Gürkan Arıkan (14)
Gösteri gayet güzel.  Bu gösteriyi izlemek için buradayım ve çok güzel olmuş. Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum. Okullar açılır açılmaz, tatil anısı olarak arkadaşlarıma anlatmak istiyorum. 29 Ekim’deki kapsamlı açılışı da dört gözle bekleyeceğim. Ayrıca gösteride en çok da Türk bayrağının dalgalanışından çok etkilendim.

3.jpg

Sebahat Soylu (69)
Gösteri çok güzel ve çok beğendim. Sırf bu gösteriyi izlemek için uzun yıllardan sonra Gençlik Parkı’na geldim. Bugün Gençlik Parkı’ndaki büyük değişimi de görmüş oldum. Gerçekten çok güzel bir görüntü ve birbirinden güzel gösteriler var. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum.

Arzu Yıldız (30)
Gösteri gerçekten çok güzel. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Ankara’nın çehresini değiştirdi. Gençlik Parkı içine girilmez bir yer iken, çalışmalarla gerçekten tamamen değişti ve çok güzel oldu. Ayrıca bu gösterinin daha uzun olmasını istiyoruz.

Hıdır Kılıç (78)
Harika bir gösteri olmuş. Tarihlerde görülmemiş bir oyun ve görüntü. Her şey çok güzel. Ben Diyarbakır’dan kızımın yanına gelmiştim. Buraya da gezmeye gelmiştik ve tesadüfen bu gösteriye rastladık. Böyle gösteriler keşke Diyarbakır’da da olsa. Melih Gökçek, gerçekten görülmemiş bir başkan.

Mürüvvet Saylık (20)
Çok güzel bir gösteriydi. Çok beğendik. En güzel bölümü de çeşitli memleketlerden çalan şarkılardı. Bizim memleketimizin şarkısı da çaldı. Melih Gökçek çok güzel şeyler yaptı ve devamını istiyoruz.