Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gençlik Parkı’ndaki Muhteşem Şov Başlıyor…

- GENÇLİK PARKI’NDA, SU, MÜZİK VE IŞIĞIN MUHTEŞEM GÖSTERİSİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NDA DAHA KAPSAMLI HALİYLE BAŞKENTİLERLE BULUŞUYOR -GENÇLİK PARKI’NIN DEV HAVUZUNDA, YAZ BOYUNCA HER AKŞAM BAŞKENTLİLERE GÖRSEL BİR ŞÖLEN YAŞATACAK OLAN FISKİYE ŞOVUN İLK GÖSTERİSİ, 23 NİSAN PAZARTESİ AKŞAMI SAAT 20.00’DA BAŞLIYOR

18 Nisan 2012 Çarşamba 15:53
Gençlik Parkı’ndaki Muhteşem Şov Başlıyor…

genclik_parki_400_3_18042012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı’nda yaptırılan, “Suların Işık ve Müzikle Muhteşem Dansı” havaların ısınmasıyla birlikte, daha kapsamlı bir şekilde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlıyor.
Geçen yıl binlerce Başkentliye unutulmaz gösteriler sunan ve rengarenk geceler yaşatan Avrupa’nın en büyük fıskiye şovu, çok daha büyük ve kapsamlı haliyle yeniden Ankara gecelerini aydınlatacak.
Gençlik Parkı’nın dev havuzunda, her akşam Başkentlilere görsel bir şölen yaşatacak olan fıskiye şovun, 23 Nisan Pazartesi akşamı saat 20.00’da düzenlenecek törenle Başkentlilerle buluşacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bundan 3 yıl öncesine kadar ailelerin gelemediği Gençlik Parkı,  Büyükşehir Belediyesi’nin baştan sona yenilemesiyle şehrin merkezinde ışıl ışıl bir görünüme kavuştu. Günün her saati artık ailelerin de rahatça dolaşabildiği, aktivitelere ve sanat gösterilerine katılabildiği Park, bu şovla birlikte de bambaşka bir güzelliğe kavuşup, Başkentlileri büyüleyecek” dedi.


SU, MÜZİK VE IŞIĞIN 23 NİSAN COŞKUSU
Büyükşehir Belediyesi’nin, yeniden revize ederek hizmete sunduğu Gençlik Parkı, her geçen gün güzelliğine güzellik katan yenilikleriyle Başkent’in cazibe merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor. Yemyeşil ve rengarenk görüntüsüyle Ankaralıların akınına uğrayan Park’ın ortasındaki dev havuz, geçtiğimiz senenin en çok konuşulan gösterilerinden biri olan fıskiye şovunun geliştirilmiş haliyle Başkentlileri ağırlamaya başlayacak.
Havuzun üzerinde yaptırılan özel fıskiyelerden yükselerek bir perde oluşturan suyun, müzik ve lazer ışıklarıyla uyum dolu dansının,  havai fişek gösterileriyle renklenmesiyle oluşan Avrupa’nın en büyük fıskiye şovu, 23 Nisan’dan itibaren her akşam, Ankara’nın merkezindeki Gençlik Parkı havuzunu, rengarenk bir dans pistine bürüyecek.

genclik_parki_400_2_18042012.jpg

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK FISKİYE ŞOVU
Büyükşehir Belediyesi tarafından, bu konuda dünyanın en iyileri arasında yer alan ve 90x50 metre ebatlarında iç havuza yerleştirilen sistemde 220 adet pompa, 388 adet led armatür ve irili ufaklı olmak üzere yaklaşık 2400 nozül kullanıldı. 2 adet lazer ve havuzun orta kısmında bulunan bir adet projeksiyon cihazıyla desteklenen Avrupa’nın en büyük fıskiyesinde, ayrıca 50 bin watt gücünde ses sistemi bulunuyor. Projeksiyon cihazının yansıttığı görüntüyü almak için 20x40 metre ebatlarında su perdesi de bulunan sistemde, 6 metreden başlayıp 35 metreye kadar ulaşabilen su yükseltileri de elde edilebiliyor. Havuzun ortasında renk cümbüşü oluşturan fıskiye sistemini aydınlatmak için 4 temel renkten oluşan 16.7 milyon renk de led armatürler tarafından sağlanıyor.