Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gençlik Parkı’ndaki Ramazan Eğlenceleri…

- Ramazan Eğlencelerinde Her Yaştan Ankaralının İlgisini Çeken Kenya Akrobasi Grubu ile Dev Havuzdaki Jetski Gösterisi Adrenalin Tutkunlarını Bir Araya Getiriyor

19 Ağustos 2010 Perşembe 03:06
Gençlik Parkı’ndaki Ramazan Eğlenceleri…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği geleneksel Ramazan eğlenceleri ve birbirinden ilginç şovların yer aldığı gösterilerle on bir ayın sultanı Ramazan ayını adına yakışır bir şekilde yaşatıyor.

1.JPGBaşkent’in orta yerindeki Gençlik Park’ının ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliklere her akşam binlerce Ankaralı konuk oluyor. Her metrekaresinde farklı bir etkinliğin yer aldığı Park’taki, geçmiş eğlence kültürümüzün bir parçası olan temaşa sanatları ile uluslararası şovların yer aldığı gösteriler büyük ilgi görüyor.
Her yaştan Başkentliye hitap edecek şekilde oluşturulan etkinlikler kapsamında Ramazanın birleştirici ve bütünleştirici gelenekleri dev iftar çadırlarında hayat bulurken, çocuklar oyun parklarında büyük bir keyifle eğlencelerini sürdürüyorlar. Alışveriş meraklıları tekstilden-yöresel ürünlerin satıldığı yüzlerce stantta ucuz ve kaliteli alışveriş yaparken, müzik dinlemek isteyenler ise her gece sevilen bir sanatçı veya grubun yer aldığı muhteşem konserlerle keyifleniyor. Adrenalin tutkunlarının ise büyük ilgisini Kenya Akrobasi Grubu ile Jetski şovları çekiyor.      

KENYALI AKROBASİ GRUBUYLA HEYECAN DORUKTA  
Başkentin güzelliğine muhteşem görüntüsüyle renk katan Ramazan eğlencelerine ev sahipliği yapan Gençlik Parkı’nda Kenya Akrobasi Grubu’nun gösterileri Ankaralılardan büyük ilgi görüyor.
Havuz başının yanındaki sahnede konser öncesi seyircilerle buluşan grubun, fizik kurallarını alt üst eden birbirinden tehlikeli akrobasi hareketleriyle sundukları gösterileri seyircilerin heyecan dolu dakikalar yaşamalarına neden oluyor.
Türkiye’ye üçüncü kez gelen Kenya Akrobasi Grubu, 2001 yılında kurulmuş ve 2005 yılından bu yana dünyanın birçok yerinde gösterilerini sergilemiş.

2.jpg Ramazan ayı boyunca her gece saat 09.00’da Başkentlilerle buluşan Gift, John, Kalu, Richard, Aliya, Samuel ve Colins adındaki akrobatlardan oluşan grubun meydana getirdiği insan kuleleri, iki direk arasında çok kısa mesafede ateşler içinde yanan çubuğa dokunmadan altından geçilmesi, sandalyelerin üst üste konularak denge tutulması, sadece insan gücü kullanılarak birlikte oluşturulan akrobasi hareketleriyle sergilenen olağanüstü performans izleyenlerden tam not alıyor.
Fiziksel gücün çok sağlam olması gereken gösterileri için günde en az beş saat çalışmaları gerektiğini belirten Kenya Akrobasi Grubu üyeleri, gösterilerde sakatlanmamak için çok çalışmaları, sürekli egzersiz yapmaları gerektiğini söylüyor. Türkiye’ye üçüncü gelişleri nedeniyle birçok arkadaş edindiklerini ve çok iyi anlaştıklarını ifade eden grup üyeleri, gösterileri ve antrenmanlarından arta kalan sürede ise yeni edindikleri sağır ve dilsiz bir grup arkadaşları ile futbol oynadıklarını belirtiyor. 

DEV HAVUZDA JETSKİ GÖSTERİSİ
Ramazan akşamlarını, heyecan, nostalji ve eğlence dolu Gençlik Parkı’nda geçirmek isteyen Başkentliler tarafından ilgi gören bir diğer gösteri ise Amerikalı Tommy Nuttall’un ilginç ve heyecanlı jetski gösterisi oluyor. Dev havuzda, özel aydınlatmalı ışık altında gösterisini gerçekleştiren sporcunun jetskiyi, 80 kilometre hızla ve farklı akrobatik hareketlerle kullanması büyük ilgi görüyor. 
Havuzun ortasındaki fıskiyenin etrafında gösterisini sunan sporcunun su sporları yarışmalarında birçok derecesi bulunuyor. Gösterilerini Ankara’da sergilemekten heyecan duyduğunu belirten sporcu, yirmi yıldır profesyonel olarak bu işi yaptığını söylüyor.