GENÇLİK PARKI'NDA AHMET ÖZHAN İLAHİLERİ YANKILANDI

Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Parkı'nda düzenlediği Ramazan ayı etkinlikleri bu kez Ahmet Özhan'ın seslendirdiği ilahilerle ziyaretçileri manevi bir yolculuğa çıkardı.

30 Temmuz 2013 Salı 11:12
GENÇLİK PARKI'NDA AHMET ÖZHAN İLAHİLERİ YANKILANDI

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN GENÇLİK PARKI'NDA DÜZENLEDİĞİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ, ESKİ RAMAZANLARI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

- ETKİNLİKLERİN EN ÇOK İLGİ GÖREN KONSER SAHNESİNDE BU KEZ AHMET ÖZHAN SESİNDEN İLAHİLER YANKILANDI

Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Parkı'nda düzenlediği Ramazan ayı etkinlikleri bu kez Ahmet Özhan'ın seslendirdiği genclik_parki_ramazan_30072013_HKN_5582.JPGilahilerle ziyaretçileri manevi bir yolculuğa çıkardı.

Başkent'in dört bir tarafında kurduğu 9 ayrı iftar çadırında on binlerce Ankaralıyı misafir eden Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı'nda eski Ramazanları yaşatmaya devam ediyor. Temaşa gösterilerinden, bu özel aya uygun satışların yapıldığı alışveriş stantlarına, yiyecek içecek büfelerinden, özel dinleti ve gösterilere, çocuk oyun alanlarından, sohbetlere kadar Ramazan ayının coşkusunun yaşatıldığı pek çok ayrıntının yer aldığı etkinlikler Gençlik Parkı'nda sürüyor.

Yeşilin ve suyun Başkent'in merkezinde buluştuğu Gençlik Parkı'nda gün boyu çocuklarıyla gezip, iftar vaktini bekleyen ve ardından da Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Merkezi önündeki iftar sofrasının konuğu olan Başkentliler, iftar sonrası rehavetlerini de çeşit çeşit gösterilerle atıyor.

Çocuklara ayrı, büyüklere ayrı gösterilerin yer aldığı etkinliklerin en çok ilgi gören bölümü ise büyük sahnedeki dinletiler oluyor. Başkentlilerin yoğun ilgiyle takip ettiği ve her gün ayrı bir tasavvuf müziği sanatçısının sevenleriyle buluştuğu dev havuz önünde oluşturulan sahnenin bu kez konuğu Ahmet Özhan oldu. Özellikle bu mübarek ayda dillerden düşmeyen ilahileri Başkentliler için seslendiren Özhan, Başkentlilere unutulmaz bir Ramazan ziyafeti sundu.

- CAMA ŞEKİL VEREN NEFES…

Başkentlilerin gece geç saatlere kadar ayrılmadığı Gençlik Parkı'ndaki gösteri ve etkinliklerin dışında oluşturulan stantlar da genclik_parki_ramazan_30072013_HKN_5529.JPGbüyük ilgi görüyor.

Cam üfleme sanatının en güzel örneklerinden birinin Başkentlilerin gözleri önünde sergilendiği Mehmet Demir'in standının önü hem çocuklar hem de büyükler ile dolup taşıyor. Nefesiyle camı şekillendiren, adeta camla oynayan Demir, 30 yıldır yaptığı bu mesleğini, Başkentlilerin önünde sergilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burada büyük ilgi görüyorum. Vatandaşlar gelip hem alışveriş yapıyor hem de tezgahta yapmış olduğum cam şekillendirme işlemlerimi izliyor. Çok büyük keyif alıyorum” dedi.

- AHŞAP SANATLA BULUŞUYOR

Ankara Balalı, “Ahşap Yakma, Dağlama ve Gravür” sanatçısı Fatih Çapanoğlu da Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında finale kalarak büyük bir başarıya imza atmasını, yaptığı sanatın güzelliğine ve gördüğü ilgiye borçlu olduğunu kaydetti. Çapanoğlu, “5 senedir Büyükşehir Belediyesi'nin stantlarında satış yapıyorum. Başkanımız Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada ahşap üzerine özel bir teknikle yaptığım tablo, portre ve anahtarlıkları Başkentlilerin beğenisine sunma imkanına kavuşuyorum. Bu sanatı buradan herkese tanıtmak beni mutlu ediyor” diye konuştu.

- KAN BAĞIŞI İÇİN KIZILAY

Bunlar gibi onlarca değişik stantta, onlarca değişik konuda alışveriş imkanı bulan Başkentliler, paylaşmanın öneminin en iyi anlaşıldığı Ramazan ayında en çok da Türk Kızılayı Kan Bağışı çadırını ziyaret ediyor. Bir şey almak için değil de vermek için sıraya girilen tek stant olan Kızılay Çadırında, sedyelere uzanmış kan veren vatandaşların mutlulukları yüzlerine yansıyor.

Kan Bağışı standında Ramazan nedeniyle özellikle iftar sonrası her gün 20-30 vatandaş kan veriyor. Bu kanlar da Kan Merkezi'nde kontrol edilip, ayrıştırıldıktan sonra her bir ünitesi 3 ayrı vatandaşa hayat oluyor.