Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gıda Yardımları Aralıksız Sürüyor…

-İhtiyaç Sahibi Ailelerin Zor Günlerinde Yanında Olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nisan Ayında Başladığı Gıda ve Temizlik Maddesi Yardımlarının İkinci Turunu da Tüm Hızıyla Sürdürüyor -Başkan Gökçek: “Nisan Ayında Başlayan Gıda ve Temizlik Maddesi Dağıtımlarının İlk Turunda 120 Bin 973 Ailenin Evine Katkı Sunuldu” “Dağıtım Ekipleri, Günde Ortalama 1500-1700 Aileye Ulaşıyor”

18 Ağustos 2010 Çarşamba 03:19
Gıda Yardımları Aralıksız Sürüyor…

Kent genelinde yürüttüğü sosyal ve kültürel projeler ile yıllardır dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin zor günlerinde yanında olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayında başladığı gıda ve temizlik maddesi yardımlarına ara vermeden devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yaşayan vatandaşların aç ve açıkta kalmaması için çaba gösteren, ihtiyaç sahibi ailelerin sofrasına katkı sunan, çocukların eğitimine destek veren Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı sonundan itibaren, yardım kolilerini bırakmak için ikinci kez kapıları çalıyor, yüzleri güldürüyor. Sosyal hizmet uzmanları tarafından titizlikle yapılan incelemeler sonucu gıda dağıtımı yapılmasına karar verilen ailelere içinde sabundan salçaya, çamaşır deterjanından helvaya kadar 21 farklı ürünün yer aldığı yaklaşık 62 kilogramlık 5 koli teslim ediliyor.
Bu yıl, nisan ayında başlayan gıda ve temizlik maddesi dağıtımlarının ilk turunda 120 bin 973 ailenin evine katkı sunulduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 30 Haziran 2010 tarihinde başlayan 2. tur gıda dağıtımlarının da aralıksız sürdüğünü bildirdi. Yardımların bölge bölge sırayla dağıtıldığını bildiren Başkan Melih Gökçek, dağıtım ekiplerinin günde ortalama 1500-1700 aileye ulaştıklarını, yardıma daha çok muhtaç olan, ailelere 3. kez yardım bırakılabileceğini de kaydetti.
- BAŞVURULAR 3 MERKEZDE YAPILIYOR
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen yardımlar için başvurular 365 gün aralıksız devam ediyor. Yardım almak isteyen vatandaşların öncelikle kira kontratı, öğrenci belgesi, araç kaydı, maaş bordrosu, muhtarlıktan alınan fakirlik ilmuhaberi, ailede engelli veya hasta var ise raporunu beraberinde getirerek, belediye görevlilerinin vereceği başvuru formunu doldurması gerekiyor. Başvurular, Etlik’te bulunan Osmanlı İş Merkezi, Sincan Mareşal Çakmak Mahallesi Lise Caddesi No 5’teki Yardım Bölümü ve Çubuk’ta Yavuz Selim Mahallesi PTT Caddesi No: 7/A adresine yapılabiliyor. Başvurular değerlendirilirken şehit aileleri ve gazilere de öncelik veriliyor.
Başvuru sonrası ailede bulunan herkes başvuru formuna işleniyor. Daha sonra yüksek okul mezunu ve bu konuda özel eğitimden geçmiş uzman ekipler, yardım talep edilen adreslere incelemeye ve belgelerin doğruluğunu kontrol etmeye gidiyor, çevreden gerekli soruşturmaları yapıyorlar. Daha sonra başvuru sahiplerinin incelemeleri bir rapor halinde komisyona sunuluyor. Komisyonun değerlendirmesinden sonra da bu ailelerin yardım alıp almayacakları belirleniyor. Ailelerin gelirleri deneyimli personel tarafından da sık sık denetime tabi tutuluyor, takibi yapılıyor.
- MALZEMELER SOĞUK HAVA DEPOLARINDA SAKLANIYOR
Yardım malzemeleri BELSO'nun soğuk hava depolarında saklanıyor. Dağıtımı yapılacak gıda maddeleri, özel paketler içerisinde soğuk hava depolarında korunuyor. Böylelikle, günlük yapılacak dağıtımlarla gıda maddeleri herhangi bir zarar görmeden hak sahibine ulaşıyor.
Dağıtım ise bir plan çerçevesinde mahallelere göre yapılıyor. Yardımlar, sırayla her bölgeye 3 kişilik ekiplerin yer aldığı 20 araçla ulaştırılıyor. Görevliler, yardımı teslim ederken mutlaka imza ve kimlik fotokopisi alıyor.
- KOLİLERDE NELER VAR?
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hazırladığı yardım kolilerinde bulunan gıda ve temizlik ürünleri ise şöyle:
2 kg zeytin, 1.660 gr salça, 1.500 gr tuz, 2 kg peynir, 10 kg makarna, 5 kg ayçiçeği yağı, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 3 kg çay, 6 kg şeker, 2 kg v.reçel, 2 kg reçel, 2 kg tahin helvası, 5 kg pirinç, 2 kg kuru fasulye, 2 kg nohut, 2 kg bulgur, 3 kg   çamaşır deterjanı, 750 gr tuvalet sabunu, 1 kg banyo sabunu, 2 kg sıvı bulaşık deterjanı.