Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gökçek’e Astana Valisi’nden Ziyaret…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i, Kazakistan’nın Başkenti Astana Valisi İmangali Tasmagambetov Ziyaret Etti -Vali Tasmagambetov: “ En Son 1993 Yılında Geldiğim Bu Kenti Tanımakta Güçlük Çektim. Kente büyük bir dinamizim gelmiş. Herşey çok güzel olmuş” Dedi

24 Ocak 2010 Pazar 07:14
Gökçek’e Astana Valisi’nden Ziyaret…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Kazakistan  Cumhuriyeti’nin Başkenti Astana Valisi İmangali Tasmagambetov makamında ziyaret etti.
Başkanlık binasındaki makamda gerçekleşen ziyaretlerde Vali Tasmagambetov, Ankara’yı çok beğendiğini belirterek, “En son 1993 yılında geldiğim bu kenti tanımakta güçlük çektim. Kente büyük bir dinamizm gelmiş. Bir çok şey değişmiş ve her şey çok güzel olmuş” dedi. 
Vali Tasmagambetov’un  Ankara hakkında ki değerlendirmesine teşekkür eden Başkan Gökçek,  Astana ile Büyükşehir Belediyesinin de kardeş şehir olduklarını hatırlatarak, “Astana da çok muhteşem bir şehir. Çok beğeniyorum” dedi.
Astanayı yeniden yapılandırdıklarını ifade eden  Astana Valisi İmangali Tasmangambetov şunları söyledi: 

2.gif
“Bizim işimiz sizin yapmış olduklarınızdan daha kolay çünkü biz yeni bir şehir yapıyoruz. Oysa siz eskiyi kaldırıp yeniden yerine yeniden binalar yapıyorsunuz. Kentsel dönüşüm yapmak beraberinde çok büyük sorunları da getirir ama siz bu işi başarılı bir şekilde çözmüşsünüz. Havaalanı yolunun eski halini hatırladım. Şimdi bazı yerlerde eski evlerin temelleri kalmış. Onların yerlerine yapılan binaları gördüm bunlar çok önemli çalışmalar. ”     
Daha sonra Başkan Gökçek ,  ziyareti nedeniyle  Valiye çini bir tabak, kahve fincanı ve Belediyenin çalışmalarını anlatan Hediye etti.