Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gökçek’e “Yılın Belediye Başkanı Ödülü”…

- Genç İşadamlarından Gökçek’e “Yılın Belediye Başkanı” Ödülü Verildi - Gökçek : “Ankara İçin Yapılacak Herşeyde Hizmetinizde Olmak Görevimiz”

22 Mayıs 2010 Cumartesi 01:46
Gökçek’e “Yılın Belediye Başkanı Ödülü”…


Ankara Genç İşadamları Derneği, İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu ( İÇGİAF) ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) işbirliği ile düzenlenen “Yılın En’leri” ödül töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek “Yılın Belediye Başkanı” ödülü aldı.
Melih Gökçek’e ödülü ANGİAD (Ankara Genç İşadamları Derneği)Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer tarafından verildi.

1.JPG
Ankara Hilton Oteli’nde ANGİAD ev sahipliğinde, İÇGİAF ve TÜGİK işbirliği ile düzenlenen gençlik balosu ve “Yılın En’leri” ödül töreninde konuşan ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer, bir araya gelme amaçlarının 19 Mayıs 1919’’ da  Atatürk’ün Samsun’a çıkışını anmak olduğunu belirterek “Ulu Önder Atatürk Türkiye’yi gençlere emanet etti. Biz de buradan değerli büyüklerimize diyoruz ki, bize güvenin biz üstümüze düşeni yaparız. Şirketlerimizin, derneklerimizin, Ankara’nın ve memleketimizin bayrağını hak ettiği yere taşıyacağız” diye konuştu.
 Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değerli, Başkan Gökçek’e, Ankara Kalesi’ne talip olduklarını belirterek,
 “Biz Kalenin tamamına talibiz. ANGİAD olarak Ankara Kalesi’nde  otel yapmak istiyoruz. Genç işadamları olarak Ankara’ya sahip çıkmak istiyoruz” dedi.
- GÖKÇEK : “HİZMET ETMEK GÖREVİMİZ” –
Ödül töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise “Ankara için yapılacak olan her şeyde hizmet bizim görevimiz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü :

2.jpg
ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Değer, özellikle ‘kaleyi bize teslim edin’ dedi. Hemen yarından tezi yok teslim ederiz. Ben Ankara’da pek çok iş adamına,  hatta açık söyleyeyim Koç ailesine bile aynısını teklif ettim. ‘Gelin dedim burayı bir iş yeri olarak muhafaza edelim. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak size destek verelim’ Dedim ama sahip çıkan olmadı ”
Kaleyi Ankara’yı simgeleyen bir mekan haline getirmek için buradaki yapıları almayı düşündüklerini ifade eden Başkan Gökçek,  “Bir yere talip olduğunuz zaman veya bir yer için proje ürettiğinizde  oranın fiyatları alıyor başını gidiyor. Şimdi burada en önemli sorun buradaki binaların alınması. Size teklifim, oradaki evleri binaları ne yapacaksanız ona göre alın. Biz de bundan sonra üstümüze düşen görevleri yerine getirelim. Özet olarak  bu konuda bir heyet olarak toplanıp bize somut teklifinizi getirirseniz karşılığında da Ankara Kalesi’ni de hemen size teslim ederiz” dedi.
- FUAR ALANI -
Fuar alanı kurulması için öteden beri çok büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Gökçek, bu konuda, Türkiye Odalar Birliği, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akyurt Belediyesi ve Esnaf Odaları Birliği olmak üzere sekizli bir grup teşkil ettiklerini ifade ederek, bu grup tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Esenboğa Hava Limanı’nın hemen yanında planı hazır olan, 1 milyon 700 bin metrekarelik bir araziyi fuar alanı olarak belirlediklerini söyledi.
 Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu alanın her türlü planı, projesi bitti. Şimdi buraya yapılacak olan inşaatla ilgili olarak özel sektörden gelecek olan tekliflere açığız.  İkinci bir seçenek olarak burayı biz yani 8’li grup olarak yapıp işletmesini de özel sektöre verebiliriz. Bu konuda genç işadamları olarak toplanıp karar verin ve bize öyle gelin.”
- ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ -
Ulus Tarihi kent Merkezi çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Gökçek,“Ulus’taki, özellikle büyük binaların yıkılması, Anafartalar Çarşısı’nın, Gümrük Bakanlığı’nın, Ulus İş Hanı’nın ve 100. Yıl Çarşısı da olmak üzere hepsinin yıkılıp buraya meydan ve büyük iş merkezinin yapılmasını arzu ettik. İşadamları olarak aranızda geniş bir organizasyon ve büyük bir ortaklık kurun. Biz de burayı size kat karşılığı verelim, gelin burayı yapın. Hacı Bayram’da mükemmel işler yapılıyor. Yeni bir Hacı Bayram doğuyor. Buna ilaveten burayı da kalkındıralım, biz buna varız” dedi.
Ankara’nın sanayi bölgelerine de hizmet götürdüklerini belirten Melih Gökçek,  “Ankara’da sanayi bölgelerine Akyurt, Hasanoğlan, Saray sanayi bölgesi olmak üzere, buradaki alt yapıları tamamen ücretsiz yaptık ve karşılığında istihdamın  artırılmasını istedik. Aynı işi İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde de yaptık. Alt yapı için bir kuruş para almadık. Sanayiciyi, işadamını desteklemeye her an hazırız. Somut projelerle gelin veya bir araya gelin elimizden geleni yapalım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Melih Gökçek’e “Yılın Belediye Başkanı Ödülü” verilirken çeşitli dallarda yılın En’i seçilen iş adamı,  gazeteci, bürokrat  ve çeşitli kuruluş temsilcilerine ödülleri verildi.