Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gökçek, Vietnam Heyetine Ankara’yı Gezdirdi…

-BAŞKAN GÖKÇEK, VİETNAM’IN BAŞKENTİ HANOİ’NİN HALK MECLİSİ BAŞKANI THANH VE BERABERİNDEKİ HEYETE, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KENTSEL DÖNÜŞÜM, REKREASYON, SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJE ALANLARINI GEZDİRDİ -KONUK BAŞKAN THANH: “ANKARA ÇOK HIZLI GELİŞMİŞ. GERİ DÖNÜŞÜM PROJELERİNİZİ VE REKREASYON ALANLARINIZI ÇOK BEĞENDİK”

14 Eylül 2011 Çarşamba 11:10
Gökçek, Vietnam Heyetine Ankara’yı Gezdirdi…

1.JPG

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın 42. Kardeş Şehri olan Vietnam’ın başkenti Hanoi’nin Halk Meclisi Başkanı (Belediye Başkanı) Ngo Thi Doan Thanh ve beraberindeki 10 kişilik heyete, Büyükşehir Belediyesi’nin proje alanlarını gezdirdi.
Başkan Gökçek, Vietnam’ın başkenti Hanoi’nin Halk Meclisi Başkanı Ngo Thi Doan Thanh ve beraberindeki heyetin kendisini ziyareti ve imzalanan kardeşlik protokolünün ardından konuklarına  Gençlik Parkı ve Altınpark rekreasyon alanlarının yanı sıra yenilenen Hacı Bayram Camii ile çevresini gezdirdi.  
Projeleri çok beğendiğini belirten Halk Meclisi Başkanı Thanh, “Ankara çok hızlı gelişmiş. Geri dönüşüm projelerinizi ve rekreasyon alanlarınızı çok beğendik. İlerideki yıllarda Türk halkı ile Vietnam halkının çok daha yakın ilişkiler içinde olması en büyük dileğimiz” dedi.  

-KONUKLARA HACI BAYRAM CAMİİ GEZİSİ…
Başkan Gökçek, konuk heyeti Ulus’ta restorasyonu geçtiğimiz Şubat ayında tamamlanan Hacı Bayram Camisi’ne götürdü. Başkan Gökçek, burada bölgenin tarihi özellikleri ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verirken, Cami avlusundaki halk Başkan Gökçek’e büyük ilgi gösterdi. Bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen konuk Başkan Thanh, “İnsanlar sizi çok seviyor ve her gittiğimiz yerde size büyük saygı gösteriyorlar” diye konuştu.

2.jpg
Konuklarını Büyükşehir Belediyesi tarafından revizyonu yapılarak baştan sona yenilenen Gençlik Parkı’na, daha sonra ise Altınpark’a götüren Başkan Melih Gökçek, park alanlarını golf araçlarıyla dolaştırdıktan sonra, Konuklarına eşi Nevin Gökçek ile birlikte Belediye Evi’nde öğle yemeği verdi.
Başkan Gökçek, yemekte konuk heyete, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm, rekreasyon, sosyal ve kültürel projeleriyle ilgili çeşitli bilgiler verdi. 
Ankara’da yapımı düşünülen ve restorasyonu gerçekleştirilen projelere ilişkin de çeşitli bilgiler veren Başkan Gökçek, konuk başkan ve beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafları çektirdi.