Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

GÖKÇEK'TEN, ANKARAGÜCÜ DEĞERLENDİRMESİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü’nde yaşanan durumla ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve “Bundan sonra benim gönlümden geçen Ankaragücü ile büyük ihtimalle Süper Lig’e çıkacak olan Ankarasporu birleştirip, Ankaragücü adı altında ve formasıyla yeniden süper ligde devam ettirmek” dedi.

12 Mart 2014 Çarşamba 12:56
GÖKÇEK'TEN, ANKARAGÜCÜ DEĞERLENDİRMESİ

-“BUNDAN SONRA BENİM GÖNLÜMDEN GEÇEN ANKARAGÜCÜ İLE BÜYÜK İHTİMALLE SÜPER LİG’E ÇIKACAK OLAN ANKARASPOR’U BİRLEŞTİRİP, ANKARAGÜCÜ ADI ALTINDA VE FORMASIYLA YENİDEN SÜPER LİGDE DEVAM ETTİRMEK”
-“BİZ ANKARAGÜCÜ’NE SAHİP ÇIKARAK, ANKARA’DAN MUTLAKA BİR ŞAMPİYON TAKIM ÇIKARMAK ARZUSUNDAYIZ”

melih-gokcek-330.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü’nde yaşanan durumla ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve “Bundan sonra benim gönlümden geçen Ankaragücü ile büyük ihtimalle Süper Lig’e çıkacak olan Ankarasporu birleştirip, Ankaragücü adı altında ve formasıyla yeniden süper ligde devam ettirmek” dedi.
Ülke TV’de konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Başkan Melih Gökçek, Ankaragücü taraftarı içerisinde bir grubun, siyasi olarak kullanılmak istendiğini ve kendisine karşı Kızılay’da proteste eylemi düzenleneceği bilgileri geldiğini söyledi. Başkan Gökçek, kendisinin sorumlu tutulmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ankaragücü’nü bugüne kadar maalesef bizim elimize teslim etmediler. Bizi, Ankaragücü kulübünün içerisinden üyeliklerimizi iptal ederek, attılar” diye konuştu.

-“BİZ, MAHKEME KARARIYLA ANKARAGÜCÜ’NDEN ATILDIK” -
Ankaragücü seyircilerinin içerisinde siyasi hareket eden bir grup bulunduğunu ve önümüzdeki günlerde kendisine karşı bu grubunun protesto olaylarında da kullanılmak istendiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Bu konuda rakibimin bir tanesi, özellikle Ankaragüçlü gençleri Kızılay’a doğru bir yürüyüşe geçirtip, bir protesto hareketi meydana getirmek düşüncesinde. Bunu yapanlara ben şunu sormak isterim, Ankaragücü’nden Melih Gökçek kendisi mi ayrıldı. Yoksa Melih Gökçek, üyeliği iptal edilerek, Ankaragücü’nden atıldı mı? Bizi attılar. Attıktan sonra benim sorumluluğum nerede? ‘Sen üye olamazsın, herhangi bir şekilde para sarf edemezsin, hükmedemezsin’ diyor. Benim elimden alınan yerde benim sorumluluğum nasıl olur, bunun iğne ucu kadar mantığı var mı?” diye konuştu.
Kendisini suçlayanlara seslenen Başkan Gökçek, “Aldığım andan itibaren arkadaşlarımla birlikte çalıştık. Hatırlanırsa kulübü bıraktığımız anda altılı turnuva yapılmıştı. Bu turnuvada Ankaragücü şampiyon oldu. Ve ilk üçe girecek bir takım bıraktık biz. Bizi mahkeme kararıyla kulüpten attılar, o takımı darmadağın ettiler. Edenlerden hesap sorulacağı yerde kalkıp siyasi amaçla böyle yapıyorlar” dedi.
Dünyanın en büyük spor tesislerinden birinin Saray’da yapılarak, Ankaragücü’ne kazandırıldığını ifade eden Başkan Gökçek, “Bir taraftan Ankaragücü küstürdü bizi, öteki taraftan federasyon küstürdü. Biz de o yeri kalktık MİT’e verdik… halen içim yanar. O bir anlık karardı ve belki de vermememiz gerekirdi. Ama verdik bir kere ve gitti” diye koştu.

-“ANKARA’DAN MUTLAKA BİR ŞAMPİYON TAKIM ÇIKARTMALIYIZ”
Kendisinin sporu çok sevdiğini belirten Başkan Gökçek, Ankaragücü ile ilgili olarak da düşüncesini paylaşarak, şunları söyledi:
“Şimdi diyorum ki Ankaraspor şu anda Süper Lig’e çıkabilecek konumda. Şu anda lider. 9-10 hafta daha var inşallah böyle biter ve süper lige çıkar. Bundan sonra benim gönlümden geçen Ankaragücü ile Ankaraspor’u birleştirip, Ankaragücü adı altında ve formasıyla yeniden Süper Ligde devam ettirmek. Şimdi ben bunu yapacağım deyince Ankaragüçlülerin büyük ekseriyeti, her önümü kestikleri yerde ‘Başkan çok teşekkür ederim’ diyerek bana sarılıyorlar. Bir de siyasi olarak hareket eden bir Ankaragücü grubu var. Onlar da ‘böyle bir şey istemeyiz, satmayız, yedirmeyiz’ diyorlar. Süper Ligden düşmüş ikinci lige. Neyini yedirmiyorsunuz? Biz Ankaragücü’ne sahip çıkarak, Ankara’dan mutlaka bir şampiyon takım çıkarmak arzusundayız.”