Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Göksu Parkta Avrupa Günü Şenliği…

- GÖKSU PARKTA DÜZENLENEN “AVRUPA GÜNÜ” ETKİNLİKLERİNDE BAŞKENTLİLER DOYASIYA EĞLENDİ - BAŞKAN GÖKÇEK: “ AB’YE GİRERSEK KAZANAN AB OLACAK” - BAKAN BAĞIŞ: “ MELİH GÖKÇEK’İ AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİĞİ İÇİN BİR KEZ DAHA SİZİN HUZURUNUZDA TEBRİK EDİYORUM”

09 Mayıs 2011 Pazartesi 00:34
Göksu Parkta Avrupa Günü Şenliği…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin Göksu Park’ta düzenlediği “Avrupa Günü”nde, hem Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin temsilcileri, hem de başkentliler doyasıya eğlendiler.
9 Mayıs Avrupa Günü Başkent’te düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı.

Göksu Parkta, Avrupa Birliği’ne üye ülke temsilcileri ve binlerce başkentlinin katılımıyla Avrupa ödüllü bir Başkent’te yakışır şekilde Avrupa Günü Kutlamaları gerçekleştirildi.   

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Esenboğa yolu üzerinde yaptığı parkın açılışının ardından Bakan Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış ile Başkan Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin ortaklaşa Göksu Park’ta düzenlediği etkinliğe katıldılar.

Göksu Park’ta düzenlenen şenliğe eşi Nevin Gökçek ile birlikte katılan Başkan Gökçek ve Bakan Bağış çok sayıdaki konukla birlikte parkın içerisinde “Avrupa Treni” ile dolaşarak vatandaşları selamladılar. Başkan Gökçek ile Bakan bağış daha sonra deniz bisikletine binerek bir süre Göksu Parkı’nın içindeki gölde dolaştılar. 

“BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR”  
Avrupa Birliği’ni tanıtıcı çeşitli stantları gezen Bakan Bağış ve Başkan Gökçek düzenlenen şenlikte birer konuşma yaptılar. Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, herkesin anneleri günü ve Avrupa Günü’nü kutlayarak, “Avrupa’nın en başarılı belediye başkanlarından Melih Gökçek’e şenliklere ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca, Başkan Gökçek’i Ödülü Kazanan Kentler Birliği dönem başkanlığına seçildiği için bir kez daha sizin huzurunuzda tebrik ediyorum” diye konuştu.
Başkan Gökçek ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmeyi hak ettiğini belirterek, “Avrupa Birliği’ne girersek kazanan AB olacaktır” diye konuştu.

"ŞENLİKLER BAŞKENLİLERİ COŞTURDU"
Ankara’nın en büyük rekreasyon alanlarından Göksu Parkı’nda düzenlenen şenlikte bir araya gelen binlerce başkentli keyifli bir gün geçirdi.
Başkent tiyatroları oyuncuları tarafından sergilenen Karagöz Hacivat gösterisi, Ankara Kedisi Misket ve Kent Orkestrasının verdiği konser de başkentliler gönüllerince eğlendi. Çocuklar Palyaçolar tarafından yüzlerini boyatarak eğlenirken, büyüklerde AB tanıtım çadırlarını gezdi. Ayrıca FOMGED tarafından yapılan halk oyunları gösterisi de ilgiyle izlendi. 
Nevin Gökçek’in annesi Fatma Gülen’de programa katılarak şenlikleri bir süre Melih Gökçek ve kızı Nevin Gökçek ile birlikte izledi.