Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI

Sosyal hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) tarafından restore ettirilen “Gülbaba Türbesi” açıldı.

07 Nisan 2016 Perşembe 20:48
GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI

-SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI (SOS) TARAFINDAN RESTORE ETTİRİLEN “GÜLBABA TÜRBESİ” AÇILDI
-TÜRBENİN AÇILIŞINA BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI YAYMAN, SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI (S.O.S.) ONURSAL BAŞKANI NEVİN GÖKÇEK İLE ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

gulbaba_turbesi_8.jpgSosyal hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) tarafından restore ettirilen “Gülbaba Türbesi” açıldı.
Türbenin açılışına; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek özgün yapısı yeniden kazandırılan ve çevresi düzenlenerek inanç merkezi haline getirilen Hacı Bayram bölgesinde yer alan “Gülbaba Türbesi”nin açılışı öncesinde bir konuşma yapan S.O.S. Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Türbe hakkında bilgi verdi.
Nevin Gökçek, türbenin restore edilmesinde emeği geçenlere ve destekleri nedeniyle de eşi Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Hacı Bayram Camii çevresininin daha önce içler acısı bir halde olduğunu belirterek, Hacı Bayram Camii ve Şeyh İzzettin Türbesi’nin ardından Gül Baba Türbesi’ni de restore etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

-KURTULMUŞ VE YAYMAN’DAN TEŞEKKÜR
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Hacı Bayram’da sadece bir türbe açılışı için bulunmadıklarını kaydederek, “Kendi manevi köklerimizle buluşuyoruz” dedi. Kurtulmuş, başta SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da Ankara’da çok önemli hizmetler yapıldığını ama en önemlilerinden birisinin Hacı Bayram ve çevresinin ihya edilmesi olduğunu kaydetti ve Başkan Gökçek ile Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, konuklarına hat sanatı tabloları hediye ederken, Gülbaba Türbesi de Ankara Müftüsü Mefail Hızlı’nın okuduğu duanın ardından açıldı.

GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI
GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI
GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI
GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI
GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI
GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI
GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI
GÜLBABA TÜRBESİ AÇILDI