Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Güney Kore Cumhurbaşkanının Eşine “Sosyal Sorumluluk Ödülü”…

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÜNEY KORE CUMHURBAŞKANI LEE MYUNG-BAK’IN EŞİ KİM YOON-OK’U ÇOCUKLAR, GENÇLER VE KADINLARA YÖNELİK PROJELERİNDEN DOLAYI “SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ”NE LAYIK GÖRDÜ - YOON -OK’A ÖDÜLÜNÜ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN EŞİ NEVİN GÖKÇEK VERDİ - NEVİN GÖKÇEK: “BAYAN KİM YOON-OK’UN SOSYAL PROJELERİNİ BEĞENİYLE TAKİP EDİYORUZ” - KİM YOON-OK: “SİZLERLE BİR ARAYA GELMEKTEN DOLAYI SON DERECE MUTLUYUZ”

07 Şubat 2012 Salı 09:06
Güney Kore Cumhurbaşkanının Eşine “Sosyal Sorumluluk Ödülü”…

sosyal_200.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ülkesindeki sosyal konular ile çocuklar, gençler ve kadınların sorunlarının çözümüne yönelik yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak’ın eşi  Kim Yoon-ok’a “Sosyal Sorumluluk Ödülü” verdi.
Ülkesindeki çalışmaları uluslararası platformda da takdir toplayan Yoon- ok’a, “Sosyal Sorumluluk Ödülü”nü Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Sheraton Otel’de samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada takdim etti.
Toplumun her kesimine yönelik sürdürdüğü sosyal ve kültürel projeleriyle dünyaya örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, dünya çapında sosyal konulardaki çalışmalarıyla ön plana çıkmış, kadınlar, çocuklar, özürlüler gibi desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların sorunlarının çözümünde aktif olarak yer alan ve bu konudaki inisiyatiflere öncülük eden üst düzey yabancı devlet adamları ve lider eşlerine yapmış oldukları katkılardan dolayı ödül vermeye devam ediyor.
Geçen yıl ilki, Başkan Melih Gökçek tarafından Malezya Başbakanı Najib Tun Abdul Razak’ın Eşi Datin Seri Rosmah Mansor’a verilen “Sosyal Sorumluluk Ödülü” nün ikincisine Güney Kore Cumhurbaşkanı Myung-Bak’ın eşi Kim Yoon-ok layık görüldü.
Seul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde sıcak bir diyalog sürdürdüğü Güney Kore Cumhurbaşkanı Myung-bak’ın eşi Kim  Yoon-ok ile Sheraton Otel’de bir araya gelen Başkan Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, samimi bir atmosferde buluştular. 
Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Güney Kore first leydisi Kim Yoon-ok’a “Sosyal Sorumluluk Ödülü”nü takdim etti. Büyükşehir Belediyesi adına Kim Yoon-ok’a ödülünü veren Nevin Gökçek, şöyle konuştu:
“Bayan Kim Yoon- ok’un sosyal sorumluluk anlamında gençler, kadınlar ve çocuklara yönelik yürüttüğü projeleri büyük beğeniyle takip ediyoruz. 6 sene önce Seul’de bir araya gelmiştik. Bizleri çok güzel ağırlamışlardı. Şimdi yeniden buluşmuş olmaktan dolayı da ayrıca mutluluk duymaktayım”
Ödül takdiminin ardından, Konuk Cumhurbaşkanı’nın eşine 2006’da Seul’e yaptıkları gezide Cumhurbaşkanı ve eşi ile Başkan Gökçek ve Nevin Gökçek’in birlikte çektirdikleri bir fotoğraf hediye edildi. Yoon-ok da Ankara da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ödül ve fotoğraf için teşekkür etti.