Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Güvenpark’ta Görsel Şov…

-Büyükşehir Belediyesi, Güvenpark’ı Rengarenk Donattığı Havuzuyla Birlikte Baştan Sona Yeniledi.

28 Ekim 2010 Perşembe 01:31
Güvenpark’ta Görsel Şov…

1.JPG2.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in en merkezi parkı olan ve Zafer Anıtı’nı da içinde barındıran Güvenpark’ı baştan sona yeniledi.
Havuzundan, aydınlatmasına, rengarenk ışık gösterilerinden, kaldırım taşlarının yenilenmesi ve yeni çalı gruplarının dikilmesine kadar bambaşka bir çehreye kavuşturulan Güvenpark, yeni görüntüsüyle hem Başkentlilere hem de şehre “güven” veriyor.
Zaman içerisinde yıpranan ve eskiyen, Ankara’nın en merkezi yerinde tüm Başkentlileri gece - gündüz ağırlayan Güvenpark artık, yenilenmiş hali ve rengarenk görüntüsüyle misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

CUMHURİYET’İN VİTRİNİ; GÜVENPARK
Bir kentin nabzının attığı köşeler, o kentin kent olma mücadelesini aktaran tarihi binalar ya da anıtlar vardır. Böylesi önemli kentsel dekorlar, büyüyen ve gelişen kent içerisinde, tarihin ihtişamını tüm yaşayanlara aktarır. İşte Güvenpark da Ankara’nın merkezinde, işe giden veya işten çıkan Başkentlilere, derslerin koşuşturması içerisindeki öğrencilere kısa bir mola imkanı sunan, herkesi kucaklayan, Başkent’i ve Cumhuriyeti simgeleyen önemli bir mekan. 
13 Ekim 1923’te Başkent ilan edilmesinin ardından Ankara, kocaman bir şantiyeye dönüşür. Uygulanacak planlar, yeni kurulan merkezler ve hemen her noktasına yapılan binalar, parklar ve anıtlarla bu bozkır kasabası en kısa sürede yeni kurulan Cumhuriyet’in simgesi haline getirilmeye çalışılır.

1932 yılında uygulamaya konulan Jansen planına göre şehrin merkezi, Ulus ile Çankaya arasında Yenişehir adı verilen yerleşim birimi ile tanımlanır ve burada devlet kurumlarının toplandığı “Vekaletler Mahallesi” adlı konut alanı inşa edilir. Bu mahallede oluşturulacak bir park, hem çalışan memurlar ve ailelerini rahatlatıcı bir mekan olur hem de bir anlamda Cumhuriyet’in vitrinini oluşturur.
İşte böylece Cumhuriyet’in vitrini olarak tanımlanan ve Ankaralı olmanın simgesi haline gelen Güvenpark’ın, bu tarihi ihtişamını kaybetmeden hizmet verebilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi, kolları sıvadı ve parkın eski görkemine kavuşması için çalışmalarını yürüttü.

3.jpgBüyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda, havuzu bakıma alınan ve modern aydınlatma direkleriyle donatılan Güvenpark, artık hem gün boyunca hem de akşam saatlerinde rengarenk bir şekilde hizmet veriyor. Güvenpark’ın, kaldırım ve kaldırım taşlarını yeniden düzelten, çalı grupları diken, ağaçları budayıp, ilaçlayarak kış bakımı ve çevre düzenlemelerini yapan Büyükşehir Belediyesi, parkın en ferah mekanlarından olan havuzunun da orta kısmında yer alan fıskiyeleri yeniledi.
Yetkililer, modern aydınlatma direkleri dikilen ve rengarenk ışıklarla donatılan Güvenpark’ın, eskiden olduğu gibi güvenlik görevlileri ile 24 saat korunduğunu da kaydettiler.