Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Hacıbayram’da Ramazan Etkinlikleri…

- Türkiye’nin En Güçlü Tasavvuf Müziği Seslerinden Ahmet Özhan, Başkentlilere Unutulmaz Bir Ramazan Gecesi Yaşattı

15 Ağustos 2011 Pazartesi 12:20
Hacıbayram’da Ramazan Etkinlikleri…

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hacıbayram Camisi ve civarında düzenlediği Ramazan etkinlikleri  her gece bir başka güzel sesin nağmeleriyle dolup taşıyor. Ramazan ayının anlam ve ruhuna uygun olarak düzenlenen etkinliklerin son konuğu ise ünlü tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan oldu.

1.JPG
Başkentte Ramazan etkinlikleri bu yıl, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı restorasyon çalışmasıyla aslı korunarak modern bir görüntüye kavuşturulan ve geçtiğimiz şubat ayında hizmete açılan Hacıbayram Camisi'nin avlusu ve etrafında gerçekleştiriliyor.
Tarihine uygun yepyeni görüntüsü, özel ışıklandırması, avlu peyzajı, ışık oyunlarıyla muhteşem bir görüntü sunan havuzu, restore edilen Ankara evleriyle 7’den 70’e tüm Başkentlilerin beğenisini kazanan Hacıbayram Cami ve civarı, bir yandan ibadetlerini yerine getirmek isteyen, bir yandan da Ramazan gecelerini eskiden olduğu gibi birlik, beraberlik ve sosyal paylaşım içinde geçirmek isteyen Başkentlilerin akınına uğruyor.
Ramazan ayının ortalarına doğru Başkentlilerin ilgisinin iyiden iyiye arttığı etkinliklerde, Hacıbayram Camisi'nin içinde ve avlusundaki çok sayıda vatandaş, iftar sonrası gerçekleşen sohbetlerin ardından teravih namazına geçiyor. Namazın ardından verilen konserler ise on bir ayın sultanı Ramazan'ın ruhuna uygun nağmelerle yüreklere hitap ediyor.

- AHMET ÖZHAN’DAN MUHTEŞEM KONSER

2.jpg
 
Burcu Karadağ, Göksel Baktagir, Orhan Çakmak, Fatih Koca, Sami Savni Özer gibi isimlerin muhteşem konserlerinin ardından sahne alan Türkiye’nin en güçlü Türk Sanat Müziği sanatçılarından Ahmet Özhan da Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşattı. Birbirinden güzel ilahilerle, Hacıbayram cami avlusu, yeşil alanlar ve konser alanını dolduran izleyicileri manevi bir yolculuğa çıkaran Özhan, Ramazan ayının maneviyat dolu gecelerine ayrı bir anlam kazandırdı.

- ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

Hacıbayram’daki bu unutulmaz Ramazan etkinlikleri, 25 Ağustos’a kadar devam edecek. Başkentli vatandaşlar, her gece bir başka tasavvuf müziği konseriyle buluşmaya, edebiyat ve fikir  sohbetlerine katılmaya hem de Hacıbayram’da kurulan kitapçılar, sahaflar ve çeşitli el sanatları ürünleri stantlarını takip etmeye devam edebilecekler.
 Nostaljik Ramazan eğlencelerinin yaşatıldığı ve her gün dolup taşan Altınpark’taki “şişme oyuncaklar, atlı karınca, dönme dolap, gondol, gezinti treni, akülü arabalar, çeşitli yarışmalar, geleneksel Türk Tiyatrosu,  gezi treni, Kenya Akrobasi Grubu ve Moğolistan Sirk Grubu”ndan oluşan etkinlikler ise 1 Eylül’e kadar minik konuklarını ve ailelerini ağırlamayı sürdürecek.