Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Halep Heyeti’nden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

- Suriye’nin Halep Kenti Belediye Başkanı Maan SHİBİY ve Beraberindeki Heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’İ Makamında Ziyaret Etti - Konuk Başkan SHİBİY, Büyükşehir Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilen Dönüşüm Projelerinden Dikmen Vadisi’ni Gezdiklerini, Çok Etkilendikleri Bu Projeden Halep’te De Faydalanmak İstediklerini Belirtti.

15 Eylül 2010 Çarşamba 13:53
Halep Heyeti’nden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

1.JPG

Suriye’nin    Halep  Kent’i Belediye Başkanı Maan Shibiy ve beraberindeki heyet Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti. 
        Başkan Shibiy, Başkan Gökçek’e, Ankara’daki dönüşüm projelerden çok etkilendiklerini belirterek“Özellikle Dikmen Vadisi’ndeki dönüşüm projesi bizi çok etkiledi. Bu projeden Halep’te de faydalanmak istiyoruz” dedi. 
 Başkan Melih Gökçek ise, son zamanlarda iki komşu ve kardeş ülke arasındaki ilişkilerin artmasıyla çok mutlu olduğunu belirtti. AK Parti iktidara geldikten sonra komşu ülkelerle dostlukların geliştiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Hele hele Suriye ile olan muhabbetimizi en üst seviyeye çıkartmak şart. Suriye’nin iki büyük kenti Şam ve Halep’in yöneticilerinin arka arkaya Ankara’ya gelmesi çok anlamlı. İnşallah ben de hem Şam hem de Halep’e ziyaret yapmak istiyorum” dedi. 
         Başkan Gökçek’i konuk etmekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade eden konuk Başkan Shibiy, Ankara ile kardeş kent anlaşması da yapmak istediklerini söyleyerek, modern Ankara ile ilişkilerin sürerek daha da gelişmesini istediklerini dile getirdi.
 Türkiye ile sadece komşuluk değil, tarihi ve kültürel bağları da  olduğunu, halkların akrabalık ilişkilerinin de bulunduğunu söyleyen konuk başkan, kardeş şehir oldukları Gaziantep’in yanı sıra Mersin ve İstanbul’a da çok sayıda turistik gezi düzenlendiğini belirterek,  “Başkent Ankara çok güzel bir şehir. Biz, ilişkilerin daha da artarak, Ankara’ya da ülkemizden turistik gezilerin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
 Babasının Antepli olduğunu ve ilk-orta-lise yıllarında Gaziantep’te okuduğunu hatırlatan Başkan Gökçek de, konuk başkana elişi porselen ve beraberlerindekilere fincan takımları verirken, konuk Başkan Shibiy ise Suriye’nin gümüş işlemeli  sembolü bulunan bir şilti Başkan Gökçek’e hediye etti.
Heyet, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin farklı bölgelerdeki projelerini gezmek üzere Belediye binasından ayrıldı.