Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

HALK EKMEĞİN "HALK ÇEREZİ" STANTLARDA

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretimi gerçekleştirilen katkısız, doğal ve sağlıklı “Halk Çerez”in Halk Ekmek büfelerinde satışına başlandı.

21 Ekim 2014 Salı 10:39
HALK EKMEĞİN "HALK ÇEREZİ" STANTLARDA

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK EKMEK FABRİKASI TARAFINDAN ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLEN KATKISIZ VE SAĞLIKLI “HALK ÇEREZ”, HALK EKMEK BÜFELERİNDE KAPIŞ KAPIŞ SATILIYOR
-YAĞDA KIZARTILMADAN, FIRINLAMA YÖNTEMİYLE TAZE EKMEKTEN ÜRETİLEN HALK ÇEREZ’İN SADE DOLGULULARI 50 KURUŞ, AROMALI DOLGULULARI İSE 75 KURUŞ


Halk EkmekAnkara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretimi gerçekleştirilen katkısız, doğal ve sağlıklı “Halk Çerez”in Halk Ekmek büfelerinde satışına başlandı.
Hacettepe Üniversitesi, Ankara Halk Ekmek Fabrikası işbirliği, TÜBİTAK’ın desteği ile yağda kızartılmadan fırınlama yöntemiyle sağlıklı bir şekilde günlük ve taze ekmeklerden üretimi yapılan “Halk Çerez”, daha ilk günden özellikle çocukların büyük ilgisini çekti.
Kakaolu dolgulu, sade dolgulu, tam buğday unlu, fıstık aromalı ve acı biber aromalı olmak üzere 5 farklı çeşidi bulunan Halk Çerez’in sade dolguluları 50, aromalı dolguluları ise 75 kuruş olarak satışa sunuldu.

-2015’TE BAYİLİKLER VERİLECEK
Günlük olarak üretilmiş, taze ve temiz olan ekmeklerin israf edilmemesi için özel yöntemlerle çereze dönüştürüldüğünü ve bu sayede de ekmek israfının büyük oranda önlenmesinin amaçlandığını anlatan Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Halk Çerez, Ankara genelinde bulunan tüm Halk Ekmek satış büfelerinde satışa sunuldu. 2015 yılından itibaren de Halk Çerez satışı için bayilikler verilecek. Yağda kızartılmadan, fırınlanarak pişirilen Halk Çerez, bu yönüyle de oldukça iddialı” dedi.
Üretimini gerçekleştirdiği normal ekmek ve diğer ekmek çeşitleriyle Başkent Ankara’daki ekmek üretimine yön veren Halk Ekmek Fabrikası’nın yeni ürünü “Halk Çerez”in, tadı ve üretim şekliyle örnek olacağının altını çizen İlkbahar, “Yılda 110 milyon ekmek üretiliyor ve ne yazık ki bunun 6 milyonu çöpe atılıyor. Bunun da üç milyonu, fırından tüketiciye ulaşmadan israf oluyor. Biz de Halk Ekmek Fabrikası olarak, bu israfı göz önünde bulundurarak, birçok kampanyaya imza attık. Son olarak da Hacettepe Üniversitesi ve TÜBİTAK ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz çalışmayla ‘Halk Çerez’i ürettik” diye konuştu.

-DÜNYA’DA İLK KEZ HALK EKMEK FABRİKASI’NDA
Halk ÇerezHalk Çerez’in günlük olarak üretilmiş ekmeklerden elde edildiğinin özellikle bilinmesi gerektiğini kaydeden Ali İlkbahar, “Üretimin yapıldığı ekmekler, tüketiciye gitmeyen, tamamen hijyen ekmeklerdir. Fırında şekli bozuk, ezik, hafif kızarmış ekmeklerin tüketiciye gitmeden tekrar değerlendirilmesidir. Bu ekmekler tamamen günlük ve bayat olmayan ekmeklerdir. Böyle bir çalışma da dünyada ilk kez yapılıyor ve bunu yapan da Halk Ekmek Fabrikasıdır” dedi.

-ŞİMDİ BÜFELERDE, YAKINDA TÜM OKULLARDA
Halk Çerez’in özellikle ilköğretim öğrencileri için sağlık ve hijyen açısından bulunmaz bir ayrıcalık olduğunu kaydeden İlkbahar, “Halk Çerez de tıpkı şampiyon ekmeklerimiz gibi özellikle çocukların büyük beğenisini topladı. Bu yüzden okullarda da satışının yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın istediği tahlil sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HALK EKMEĞİN "HALK ÇEREZİ" STANTLARDA
HALK EKMEĞİN "HALK ÇEREZİ" STANTLARDA
HALK EKMEĞİN "HALK ÇEREZİ" STANTLARDA