Halk Ekmek Fabrikası Öğrencilerin “Eğitim Alanı” Oldu…
-Bu Yılın İlk 5 Ayında 79 Eğitim Kurumundan Toplam 7 Bin 566 Öğrenci Halk Ekmek Fabrikasını Ziyaret Etti
08 Haziran 2010 Salı 09:00Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, üretimiyle örnek olma özelliğinin yanı sıra öğrenciler için de eğitim alanı haline geldi.
Ürettiği ekmeklerin lezzeti ve çeşitliliği ile Ankaralıların sofralarında vazgeçilmez bir yer kazanan Halk Ekmek Fabrikası, teknolojisi ve işletme kalitesiyle de herkesin gezip görmesi gereken örnek bir fabrika niteliği kazandı.
Başkentlinin bütçesine ve damak tadına uygun olarak sunulan ekmek üretiminin gerçekleştiği Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, değişik yaş ve meslek gruplarından yerli ve yabancı herkes için bir eğitim alanı oldu. Teknolojisi, hijyenik kuralları ve işletme yöntemiyle, Başkent’in gezilip görülmesi gereken prestij işletmelerinden biri durumuna gelen fabrikayı bu yıl 67 ilköğretim okulu, 4 lise, 8 üniversite olmak üzere 79 okuldan toplam 7 bin 566 öğrenci ziyaret etti.
-İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ EKMEĞE DOYAMADI-
Özellikle Ankara’daki ilköğretim okulu öğrencileri sabah ve öğleden sonra günde 2 ayrı grup halinde Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret ediyorlar. Ahmet Vefikpaşa İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencileri de bu çerçevede, üretim teknolojisi, hijyen koşulları ve kalitesiyle ekmek piyasasında tüm işletmelere örnek olan Halk Ekmek Fabrikası’nı gezdiler. Küçük öğrenciler, unun, ekmek olarak sofralarına ulaşmadan önce hangi aşamalardan geçtiğini ilgiyle izlediler, yetkililerden bilgi aldılar.
Gelişkin teknoloji ile unun el değmeden nasıl hamura dönüştüğünü gören öğrencilerin, daha sonra otomatik cihazlarda standart parçalara ayrılan hamurun son şeklini alarak, yürüyen bantlı fırınlarda pişirilmesini izlemeleri ise ekmek üretimi ile ilgili güzel bir örneği hafızalarına yerleştirdi. Küçük öğrenciler üretim aşamasının sonunda, yürüyen bantlarla fırınlardan çıkan ekmeklerin Halk Ekmek büfelerine gönderilmek üzere kasalara yerleştirilmesini gözlemlediler.
Ekmek üretimini ilk aşamasından son aşamasına kadar izleyen, etrafa yayılan mis gibi ekmek kokusuyla acıkan çocuklar, yetkililerce kendilerine verilen ekmekleri kopararak yediler ve tadına doyamadılar.
Daha sonra tesisteki Ekmek Müzesi’ni gezen öğrenciler, hayret dolu bakışlarla, geçmişte ekmek üretiminde kullanılan ilkel malzemeler hakkında yorumlarda bulunarak, öğretmenlerine ve yetkililere ilginç sorular sordular.
Bu tür ziyaretlerin özellikle ilköğretim öğrencileri açısından eğitimlerine katkısı olacağına inandığını belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, uygulamanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği gerçekleştirildiğini söyledi. İlkbahar, 2010 yılının ilk 5 ayında 79 okuldan toplam 7 bin 566 öğrencinin Halk Ekmek Fabrikası hakkında gözlem sahibi olma şansını bulduğunu ifade etti.
İlköğretim öğrencilerinin fabrikaya gösterdiği ilgiden büyük memnunluk duyduğunu kaydeden Ali İlkbahar, “Başkent’te ekmek üretiminde marka olan Halk Ekmek Fabrikası, değişik yaş ve meslek gruplarından insanların ziyaret ederek undan ekmeğin hangi aşamalardan geçerek ne şekilde üretildiğini gördükleri ve işletme hakkında bilgi sahibi oldukları bir eğitim alanına dönüştü” dedi.