Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

HALK EKMEK PERSONELİNE HİJYEN BELGESİ...

Halk Ekmek Fabrikası Personeline “Hijyen Eğitim Belgesi” Törenle Verildi...

20 Şubat 2013 Çarşamba 00:00
HALK EKMEK PERSONELİNE HİJYEN BELGESİ...

Halk Ekmek Fabrikası Personeline “Hijyen Eğitim Belgesi” Törenle Verildi...

halkekmekhijyen_4.JPGGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Hijyen Kursunu başarı ile bitiren Halk Ekmek Fabrikası Personeline “Hijyen Eğitim Belgesi” törenle verildi.

Törende konuşan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar hijyenin önemine değinerek,“Hijyen gerçekten çok önemli. Hem insani açıdan hem kendimizin sağlığı açısından aynı zamanda değerlerimiz açısından çok önemli” diye konuştu.

Hijyen kursunun sağlık açısından önemine değinen Ali İlkbahar, kendilerinin daha önce de personele hijyen eğitimi verdiklerini söyleyerek,bunun Türkiye’de yaygınlaşmış olmasının önemini belirtti.

 -“HİJYEN EĞİTİMİ ÖNEMLİ” -  

halkekmekhijyen_3.JPG

Hijyen eğitimi ile ilgili ilk başvuruyu yaptıklarını vurgulayan Ali İlkbahar Türkiye’de bir örneği başlatmış olduklarını, bunun Türkiye’de yaygınlaşmasının önemli olduğunu söyledi.

Ali İlkbahar, ekmek israfının önlenmesi ile ilgili Bakanlık tarafından düzenlenen kampanyaya da değinerek, “Bu son kampanya ile israfın önlenmesi konusunda gerçekten çok önemli bir adım atıldı” dedi.

Ankara Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel ise,  hijyen kursunun önemine değinerek, Ankara’da ekmek üretiminde çalışan 3202 kişinin eğitim aldığını ve bu eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üretim, Dağıtım ve Satışında Uyulması gereken Hijyen Kuralları” kursunu başarı ile bitiren 291 personele “Hijyen Eğitim Belgeleri” verildi.