Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Halk Ekmek’ten Yeni Çeşit: “Şampiyon Ekmek”...

-Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Yeni Çeşidi Olan Şampiyon Ekmeği Tüketicilerin Beğenisine Sundu

27 Eylül 2010 Pazartesi 06:43
Halk Ekmek’ten Yeni Çeşit: “Şampiyon Ekmek”...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yeni çeşidi “Şampiyon Ekmek”  Genel Müdür Ali İlkbahar tarafından tanıtıldı.
Halk Ekmek fabrikası tarafından üretimi yapılan ve fabrika satış mağazasında satışa sunulan “Şampiyon Ekmek”  3 Ekim tarihinden itibaren büfelerde yer alacak ve 50 gram 30 kuruş olarak tüketicinin beğenisine sunulacak.

1.JPG
Yeni ekmek çeşidi ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ali İlkbahar, şampiyon ekmeği Hacette Üniversitesi’nden Prof.Dr. Hamit Köksel ile birlikte hazırladıklarını söyledi.
İçeriğinde un, tam randımanlı un, fındık içi, üzüm, maya, tuz bitkisel yağ, keçi boynuzu unu, şeker, tarçın, zerdaçal, çörek otu, mahlep ve gerekli durumlarda Türk Gıda Kodeksinde belirtilen katkılarla el değmeden yapıldığını belirten Ali İlkbahar, şampiyon ekmeğin içerdiği vitamin ve mineraller bakımından enerji kaynağı olduğunu söyledi.
Şampiyon ekmeğin genel sağlığa yararlarından da söz eden Ali İlkbahar, “Kalp- damar sisteminin düzenlenmesinde, kansızlığın önlenmesinde, kabızlık, hemoroid ve bağırsak kanserlerinin yanı sıra birçok kanser hastalığının önlenmesinde etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hamile ve emzikli kadınların beslenmesinde faydalıdır. Çocukların gelişimini destekler. Üst solunum yolları rahatsızlıklarına ve karaciğere iyi gelir. Diş ve kemik gelişimine yardımcı olur” diye konuştu.
İçeriğindeki kuru üzüm, zerdeçal, çörek oto, tarçın, keçiboynuzu ve fındıktan dolayı vitamin ve mineral bakımından güçlü olduğunu belirten Ali İlkbahar, Halk Ekmek’in her zaman halkın sağlığını düşündüğünü ve dar gelirlinin yanında olduğunu söyledi.
- “TAM BUĞDAY UNU EKMEĞİ TÜKETİLSİN” –

2.jpg
Ali İlkbahar, undaki kül oranlarına da değinerek, “Kül oranı yüksek unlardan yapılan ekmekler insanımız için çok faydalıdır. Unda kül oranı yüksek belirlensin hem ekonomi kazansın hem insanımız lifli, kepek oranı yüksek sağlıklı ekmekler yesin” dedi.
Tam buğday unu ekmeğinin de (köy ekmeği) sağlık için faydalı olduğunu belirten Ali ilkbahar, şunları söyledi:
“Buğdayın yapısı itibariyle vitamin ve mineraller kabuk bölgesine yakın bulunmaktadır.  Buğday 550 kül oranlı unlar için 100 kg buğdaydan 55 kg un elde ediyoruz. % 45i kepeğe hayvan yemi olarak ayrılmaktadır. Dolayısı ile en kıymetli mineral ve vitaminler kepekle birlikte atılmaktadır. Tam buğday unu köy ekmeğinde ise 100 kg buğdaydan 95 – 98 kg un elde edilmektedir. Bu nedenle tam buğday unu ekmeğin tüketilmesi için çağrıda bulunuyorum. Gelin bir tüketici olarak sağlığınızı, ülkenizin gelirini düşünüyorsanız tam buğday unu ekmeğiniz tercih edelim.”