HALK EKMEK'TEN, FİLİPİNLİLERE SİMİT DERSİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Filipinli Pişirme Derneği görevlilerini ağırladı. Örnek üretim yeri olarak Fabrika’yı ziyaret eden Filipinli konukların, ekmek üretimi konusunda yetkililerden bilgi aldıktan sonra üretim aşamasındaki simitlere şekil vermeye çalışmaları, komik görüntülere sahne oldu.
27 Ekim 2014 Pazartesi 10:47-HALK EKMEK’TEN, FİLİPİNLİLERE SİMİT DERSİ…
-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK EKMEK FABRİKASI, FİLİPİNLER PİŞİRME DERNEĞİ GÖREVLİLİLERİNİ AĞIRLADI
-EKMEK ÜRETİMİ KONUSUNDA BİLGİ ALAN FİLİPİNLİ KONUKLAR, FABRİKA’DA ANKARA SİMİTLERİNİN ÜRETİM AŞAMASINA DA KATILDI
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Filipinli Pişirme Derneği görevlilerini ağırladı. Örnek üretim yeri olarak Fabrika’yı ziyaret eden Filipinli konuklar, ekmek üretimi konusunda yetkililerden bilgi aldıktan sonra üretim aşamasına katıldıkları simitlere şekil verdiler.
Başkent’in ekmek tercihi Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye’den ve ülke dışından konuklarını ağırlamaya ve ekmek üretimine ilişkin bilgilerini paylaşamaya devam ediyor.
Orta Anadolu İhracatçılar Birliği bünyesindeki Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun davetlisi olarak Ankara’ ya gelen Filipinler Pişirme Derneği (Pilippine Society of Baking) görevlilerinden Carla Leopoloo Vaalancia ve Catherina Go Blas-Yu isimli gıda danışmanları, çeşitli inceleme ve araştırmalarda bulunmak üzere Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret ettiler.
Örnek üretim yeri olarak Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret eden konuklara, üretim kısmında, hamur aşamasından pişmesine kadar olan süreç anlatıldı. Un kalitesi, doğal, sağlıklı ekmek üretimi konusunda detaylı bilgiler alarak kendi ülkelerinde daha profesyonel biçimde üretim yapabilmek için teorik ve pratik bilgi alışverişlerinin yapıldığı ziyarette konuklar, Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretimi yapılan Ankara Simidi’nin üretim aşamasına da katıldılar.
İncelemeler sonrası Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar’ı ziyaret eden konuklar, kendi elleri ile yapmış oldukları simit ve poğaçaları da birlikte tattılar.
-“ZİYARET, İKİ ÜLKE ARASINDA GIDA KÖPRÜSÜ OLACAK”
Ziyaret ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan İlkbahar, “Üretimde, insan sağlığını esas alan fabrikamız, hem ekmek üretmekte hem de bir endüstri gibi öncülük yapmaktadır. Fabrikamızı ziyaret eden Filipinli heyete sağlıklı ve doğal ürünlerin, insan sağlığı için önemini anlattık” dedi.
Son yıllarda dünyada en fazla buğday ihraç eden ülkeler arasında Türkiye’nin birinci olduğunu ve Filipin’e un ihraç edildiğini de anlatan Ali İlkbahar, “Un ihracatı konusunda büyük bir pazarımız olan Filipinlilere geleneksel ekmek çeşitlerimizi teker teker gösterdik. Yerli buğdaylarımızın ve onun ürünü olan ekmeklerin ne kadar önemli, kaliteli ve sağlıklı olduğunu uygulamalı olarak gelen heyete anlattık. Bu çalışmamız hem gıda hem de kültür köprüsü olacaktır. Dünyaya ünü hızla yayılan Türkiye’nin, Filipin halkı ile de buğday ve un konusunda çok başarılı çalışmaları olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Filipinli Heyet ise bu inceleme ve gezilerden çok memnun kalarak mutlu ayrıldıklarını, ülkelerinde dernekleri aracılığı ile bu pratik ve teorik bilgileri fırıncılara ve ilgili kuruluşlara aktaracaklarını ifade ettiler.