Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

HALK EKMEK'TEN GLUTENSİZ ÇEREZ

Ankara Halk Ekmek Fabrikası, Çölyak hastaları için Hacettepe Üniversite ile başlattığı Glutensiz ürün üretim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Halk Ekmek, Çölyak hastaları için Glutensiz Çerez üretimini başlattı. Çerez, 50 kuruştan satılacak.

01 Mayıs 2015 Cuma 12:51
HALK EKMEK'TEN GLUTENSİZ ÇEREZ

-ANKARA HALK EKMEK FABRİKASI, ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ
-HALK EKMEK TARAFINDAN ÜRETİLEN GLUTENSİZ ÇEREZ 50 KURUŞTAN SATILACAK
-GENEL MÜDÜR İLKBAHAR:
-“ÇÖLYAK HASTALIĞI İÇİN İMAL ETTİĞİMİZ ÜRÜNLERDE KAR AMACI GÜTMÜYORUZ”

halk_ekmek_glutensiz_4.jpgAnkara Halk Ekmek Fabrikası, Çölyak hastaları için Hacettepe Üniversite ile başlattığı Glutensiz ürün üretim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Halk Ekmek, Çölyak hastaları için Glutensiz Çerez üretimini başlattı. Çerez, 50 kuruştan satılacak.
Glutensiz Ekmek ve Glutensiz Un üreten Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, şimdi de Glutensiz Çerez’i Çölyak hastaları ile buluşturarak, örnek çalışmalarını sürdürdü.
Buğday, arpa, çavdar ve yulafta yoğun bir şekilde bulunan ve gluten diye bilinen proteinleri yiyememeleri Çölyak hastalarının en büyük sorunu. Ankara Halk Ekmek Fabrikası ise bu hastaların temel besin ihtiyaçlarını gidermeleri için daha önce başlatmış olduğu ekmek ve un üretiminden sonra “Glutensiz Çerez”i de üretim listesine ekledi.

-“KAR AMACI GÜTMÜYORUZ”
Glutensiz Çerez’in tüm hazırlıklarının tamamlandığını Glutensiz Çerez’in başta bayiler, büfeler, okullar ve muhtelif yerlerde satışa sunulduğunu söyleyen Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, hastaların tedavilerine yardımcı olmak için kar amacı gütmediklerini, fiyatın 50 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı.
Çölyak Hastalığı’nın Türkiye’de yaygın olarak görüldüğünü ve ilk tespitlerinde Ankara’da 4 bin kişiye kadar Çölyak hastasına ulaştıklarını anlatan İlkbahar, Glutensiz ürünlerin hassasiyet ve titizlik gerektiren bir çalışma ile üretildiğini ifade etti. Ürünlerin hijyenik ortamlarda üretilmesi gerektiğini önemle vurgulayan İlkbahar, şunları söyledi:
“Hacettepe Üniversitesi ile yürüttüğümüz projemizle ilk önce ekmeğini sonra da ununu satışa çıkarttık. Şimdi de başta çocuklar olmak üzere her yaşta insanın rahatlıkla yiyebileceği yağda kızarmayan, fırınlama sistemi ile yapılan çerezi, kar amacı gütmeden 50 kuruştan satışa çıkartıyoruz. Sadece çerezde değil Çölyak Hastalığı ile ilgili ürettiğimiz ürünler de tedavi amaçlı olduğu için kar amacı gütmüyoruz. Bu çerezleri hasta olmayan insanlar da yiyebilir. Daha önceleri gluteni alınmış gıdalar yurtdışından geliyordu ve maliyeti oldukça yüksekti. Hacettepe Üniversitesi ile ortak yürüttüğümüz proje sayesinde kendimiz üretmeye başladık. Biz faaliyete geçirdikten sonra değişik illerde de yapılmasına yardımcı olduk. Şu an bazı illerden gelen talepler üzerine kargo ile de gönderiyoruz. Ama biz bu hastalığın yoğun olduğu illerde Glutensiz ürünleri kendilerinin üretmeleri için gerekli yardımları yapıyoruz.”

HALK EKMEK'TEN GLUTENSİZ ÇEREZ
HALK EKMEK'TEN GLUTENSİZ ÇEREZ
HALK EKMEK'TEN GLUTENSİZ ÇEREZ
HALK EKMEK'TEN GLUTENSİZ ÇEREZ
HALK EKMEK'TEN GLUTENSİZ ÇEREZ