Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE

Büyükşehir Belediyesi’nin, sorumluluk alanındaki ilçelerde düzenlediği “Halk İftarları” halkın büyük ilgisiyle devam ediyor.

17 Temmuz 2013 Çarşamba 00:00
"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “HALK İFTARLARI”NIN ALTINCI GÜN ADRESİ KALECİK OLDU

-İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE KALECİKLİ İLE BİRARAYA GELEN BAŞKAN MELİH GÖKÇEK, TÜRKİYE’DE YAŞANAN SÜRECE İLİŞKİN BİLİNMEYENLERİ ANLATTI :

“TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİNDEN RAHATSIZ OLAN GÜÇLER, TÜRKİYE’DE SİYASAL İKTİDARI YIKMAK, TÜRKİYE’Yİ KOALİSYON HÜKÜMETLERİNE TESLİM ETMEK İSTİYORLAR”

-“AMA ALLAH’A HAMD OLSUN MİLLET DİMDİK AYAKTA DURMAYA DEVAM EDİYOR”

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İLÇEDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇALIŞMALARA DA DEĞİNEN BAŞKAN GÖKÇEK, KALECİKLİ ÇOCUKLARA TOP VE BEBEK DAĞITTI


Büyükşehir Belediyesi’nin, sorumluluk alanındaki ilçelerde düzenlediği “Halk İftarları” halkın büyük ilgisiyle devam ediyor.
Başkent’in 9 ayrı noktasında kurulan iftar çadırlarının yanı sıra ilçelerdeki meydan ve caddelerde düzenlenen “Halk İftarları”nın altıncısı Kalecik Tören Alanı’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 bin Kalecikli vatandaşın doldurduğu iftar sofrasına kalecik_iftar_17072013_HKN_11.JPGAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuk oldu.

Kalecik’te iftardan sonra bir konuşma yapan Başkan Gökçek,  Türkiye gündemindeki konulara da ağırlık verdi.
Özellikle son 1-1,5 ay içinde Türkiye’nin bir hayli hareketli günler geçirdiğini hatırlatan Başkan Gökçek, bu karışıklıkların sorumlusu olarak yurtdışındaki güçleri adres gösterdi. Bu güçlerin Türkiye’deki uşakları aracılığıyla yapmış oldukları pek çok hareketin Türkiye’yi bir karışıklığın ortasına attığını savunan Başkan Gökçek, bunun nedenini Türkiye’nin 10 sene önceki ekonomik durumu ile bugünü arasında bazı karşılaştırmalar yaparak örneklendirdi.

-BAŞKAN GÖKÇEK, GEÇMİŞİ HATIRLATTI

“Hatırlayın lütfen bundan on sene önce Türkiye’de vergi toplanıyor, toplanan 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu. Aradan 10 sene geçti, şu anda giden miktar topu topu yüzde 16’sı, yani aradaki yüzde 70 doğrudan doğruya milletimizin cebine hizmet olarak dönmeye başladı” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, 10 yıllık süreç ile beraber yaşanan gelişmeleri şöyle özetledi:

-“10 YILDA NERDEN NEREYE?”

“Yollar çift yol olmaya başladı. Hızlı tren geldi, yeni limanlar yapıldı, yeni havalimanları yapıldı. Uçak hava şirketimiz Avrupa’nın ikinci sırada en büyük şirketi haline geldi. Özellikle termik santraller yapılmaya başlandı. Baraj üzerine baraj yapılmaya başlandı, yani bütçenin bütün hareketi değişti. Onun haricinde ilk defa bankalara giden faiz, fakir fukaraya yiyecek içecek, giyecek, kömür olarak gelmeye başladı. Bunlardan gerçekten rahatsız olanlar var, özellikle okullarda çocuklarımızın okul kitapları, laptoplar bedava dağıtılmaya başlandı, yani her konuda bir rahatlama başladı. Hastanede kuyruklar bitti, dilediğiniz hastanede tedavi imkanı başladı, bütün bunlar yapılırken bir taraftan da 25 sent’e muhtaç olan Türkiye, sadece geçtiğimiz sene Afrika ülkelerine 5 katrilyon liralık ayni ve nakdi yardım yaptı. Yani hem gıda,

yiyecek, giyecek gibi ihtiyaç maddeleri hem de para verdi. Bunun adı yardım; 5 katrilyon lira. 25 sent’e muhtaçtık bundan 10 sene önce, nereden nereye geldik.”

-BAŞKAN GÖKÇEK’TEN BÜYÜKYATIRIMLARA ÖVGÜ

Başkan Gökçek, Türkiye’de yapılacak dev yatırımlardan, 3. Boğaz Köprüsü, İstanbul’a yeni havaalanı, Kanal İstanbul projesi ve Nükleer Santrallerle ilgili anlaşmalardan birçok devletin rahatsızlık duyduğunu, Türkiye’nin önünü kesmek için harekete geçtiklerini anlatarak, “Toplayın bu söylediklerimi 4 kalem iş 63 katrilyon ediyor. Şimdi üç sene sonra bu 63 katrilyon ne olacak size doğrudan doğruya yatırım olarak gelecek, yurtdışı ülkeler bunu ister mi? Almanyası, İngilteresi, Amerikası bunu ister mi?” diye konuştu.

-TÜRKİYE’Yİ NASIL KARIŞTIRDILAR?

Son günlerde çıktığı televizyon programlarında yurtdışında Otfor adlı kuruluşun Türkiye’deki tuttukları uşakları vasıtasıyla ortalığı karıştırdıklarına dikkat çektiğini anlatan Başkan Melih Gökçek, “Ama Allah’a hamdolsun millet dimdik ayakta durmaya devam ediyor” diye sözlerini sürdürdü.

Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olan güçlerin, Türkiye’de siyasal iktidarı yıkmak, Türkiye’yi koalisyon hükümetlerine teslim etmek istediklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Çünkü koalisyon hükümetleri olduğu zaman Türkiye’nin kalkınması mümkün değil, artık Türkiye eski Türkiye değil, artık Türkiye Osmanlı’nın olduğu gibi büyük bir güç olma yolunda süratle ilerliyor ve inşallah da olacak buna da kimse engel olamayacak” diye konuştu.

-KALECİK’TE ASFALTSIZ YER KALMADI

Konuşmasının ikinci bölümünde Kalecik’le ilgili seçimden önce verdiği vaatlerden biri olan Kalecik’in yollarının asfaltlanmasına değinen Başkan Gökçek, Kalecik’te yolların büyük bir bölümünün asfaltlandığını hatırlattı.

Bu noktada sokaklara dökülecek asfalt için ilçe belediyesinin ‘evet’ demesi gerektiğini hatırlatan Başkan Gökçek, “Birkaç yazışmadan sonra ‘evet dediler’ ben de asfaltı gönderdim, dikkat ediyorsanız her tarafa asfaltı döktük, birazcık bir yerler daha kaldı inşallah onları da bitireceğiz, dolayısıyla en önemli işi halletmiş olduk” diye konuştu.

-KALECİK’E 2 KATRİLYONLUK ALTYAPI

Bu yıl sadece altyapı olarak Kalecik merkeze, civardaki köyler dahil yaklaşık 2 katrilyon liralık su, yağmur suyu,
kanalizasyon altyapısı yaptırdıklarını anlatan Başkan Gökçek, seçim öncesi verdiği vaatlerden üçüncüsü olan park yeri için kalecik_iftar_17072013_HKN_20.JPGise Kalecik Belediyesi’nin yer vermemesinden yakındı. Başkan Gökçek sözlerine şöyle devam etti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kalecik’in merkezinde arsası yok. İlçe belediyesinden bunu talep ettim, buradaki meclis üyesi arkadaşım da aynı zamanda benim ilçe başkanımdır ona söyledim ‘bir önerge ver çıkart’ diye maalesef belediyeden çıkartamadılar, burada 20 dönümlük bir parkınızı seçimden önce yapıp size teslim etmek istedim. Bu yeri vermedikleri için bu parkı yapamadık bilesiniz. İnşallah seçimlerde siz yeni durumu anlar ona göre tedbirinizi alırsınız, seçimlerden sonra ilk yapacağımız iş de nasip olursa parkınız olur.”

-ÇOCUKLARA BAYRAM ÖNCESİ HEDİYE

Başkan Gökçek konuşmasını yaptığı Tören Alanı’ndaki çocuklara da seslenerek onlara bayram hediyesi olarak top ve bebek getirdiğini müjdeledi. Başkan Gökçek’in müjdesini alan çocuklar ise sevinç içinde hediyelerini aldılar.

"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE
"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE
"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE
"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE
"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE
"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE
"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE
"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE
"HALK İFTARLARI" KALECİK'TE