Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Halk Otobüsleri Esnafına Verdiğimiz Tüm Vaatleri Yerine Getirdik. Getirmeye de Devam Edeceğiz

-“Birlik Ve Beraberlikten Kuvvet Doğar” -“El Birliği İçinde Ankaramızı Çok Daha İyi Noktalara Götüreceğiz” -Özel Halk Otobüsleri Odası Genel Kurul Toplantısı’na Katılan Başkan Gökçek, Otobüslerin Gazla Çalışır Hale Getirilmesini Önerdi

21 Mart 2010 Pazar 03:49
Halk Otobüsleri Esnafına Verdiğimiz Tüm Vaatleri Yerine Getirdik. Getirmeye de Devam Edeceğiz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, halk otobüsleri esnafına bugüne kadar verdiği tüm vaatleri yerine getirdiğini belirterek, “Getirmeye de devam edeceğiz” dedi.
Başkan Melih Gökçek, Özel Halk Otobüsleri Odası’nın, Altınpark ANFA B Salonu'nda yapılan Genel Kurul Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.
Seçim öncesi veya sonrasında halk otobüsleri esnafına verdikleri tüm sözleri yerine getiren bir belediye başkanının rahatlığı içinde olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Yönetmelik konusundaki sıkıntınızı Belediye Meclisi’nden aldığımız kararla hallettik. Arkasından 10 yıllık süre verdik. UKOME’den aldığımız kararla da özellikle 0-3 yaş arasındaki araçlara, araçları yenilemek kaydıyla durak katılım payını yarı yarıya indirdik. Bazı mağdur hatların iyileştirilmesi konusunda, ruhsat iptali konusunda sizlerin istediği istikamette kararlar aldık” dedi. 
 
-BAŞKAN GÖKÇEK, ESNAFI KUTLADI-

Özel Halk Otobüsleri esnafını, Oda Başkanı Mehmet Ali Şişman’ın çevresinde toplanarak tek liste halinde seçimlere girmelerinden dolayı kutlayan Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi:
“Birlik ve beraberlikten kuvvet doğar. Sizlere desteğimiz her zaman devam edecek. Biliyorsunuz yüzde 10 biletten vazgeçilip, durak katılım payına geçildi. Bunu da hallettik. Sizin için en önemli mesele, Atatürk Bulvarı üzerinde durma meselesiydi. Bunu da çözüme kavuşturduk. İnanıyorum ki, el birliği içinde Ankaramızı çok daha iyi noktalara götüreceğiz.”
Geçtiğimiz günlerde otobüs ücretleri konusunda ciddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Başkan Gökçek, minibüs, halk otobüsü ve yeşil otobüs esnafı ile bunları destekleyen diğer esnafın tepkileri sonucunda bu sıkıntıları aştıklarını söyledi. Başkan Gökçek,  Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak alınan UKOME kararından sonra genel anlamda halkın da büyük destek verdiğini ve yanlarında olduğunu gördüğünü belirtti.


-ANKARA, TRAFİĞİ EN RAHAT ŞEHİR-

Türkiye’de kişi başına düşen araç sayısının en fazla Ankara’da olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, “Ankara’da her bin kişiye 190 araç düşüyor. Örneğin İstanbul’da bu rakam 125 araç. Fakat aynı zamanda 4 milyonluk kentler içinde trafiği en rahat şehir de Ankara. Dünyanın her yerinde alt üst geçitler var, hem de 2 katlı 3 katlı alt üst geçitler bile var. Soruyorum otobüsçü esnafına, Ankara’da yaptığımız geçitler olmasaydı kente ana giriş yollarında durmaksızın ilerlemek mümkün olabilir miydi ? Bunun avantajını çok iyi bilmek lazım” dedi.
Hayvanat Bahçesi yanındaki hemzemin geçit konusunda şoförlerin şikayeti üzerine, bu konuya çok önem verdiğini, halledilmesi için 2 defa CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüştüğünü söyleyen Başkan Gökçek, daha sonra kanun çıkartılmasına ve plandaki 6 alt üst geçit için ihale yapılmasına rağmen maalesef oraya da yürütmeyi durdurma kararı alındığını belirtti.
Etimesgut yolunda Zırhlı Tümen önünde de çok kaza olduğunu ve bu bölge konusunda tüm çalışmaları yapmalarına rağmen planın Belediye Meclisi’nde muhalefet grubunca engellediğini anlatan Başkan Gökçek, her şeye rağmen bugüne kadar her konuda büyük çalışmalar yaptıklarını, bu hizmetleri sonuna kadar sürdüreceklerini bildirdi.
Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Mustafa Ali Şişman ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara için çok büyük bir kazanç olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla şoför esnafının birçok sıkıntıyı aştığını belirtti.
Başkan Gökçek, sözlerini tamamlarken, otobüs esnafına bol kazanç diledi ve otobüslerini en kısa zamanda gazla çalışır hale getirmelerini önerdi.