Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

HANIM LOKALLERİ 4. HALKOYUNLARI ŞENLİĞİ…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokallerinin yetenekli üyeleri, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Halkoyunları Şenliği’nde Anadolu’nun ritmini, motiflerini, hüznünü, mutluluğunu sahneye taşıdılar.

13 Şubat 2013 Çarşamba 00:00
HANIM LOKALLERİ 4. HALKOYUNLARI ŞENLİĞİ…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HANIM LOKALLERİ’NİN HALKOYUNLARINA GÖNÜL VEREN ÜYELERİ, HÜNERLERİNİ 4. KEZ DÜZENLENEN ŞENLİKTE SERGİLEDİLER

- ŞENLİĞE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN EŞİ NEVİN GÖKÇEK, BÜROKRATLAR VE ÇOK SAYIDA HANIMLAR LOKALİ ÜYESİ KATILDI
- NEVİN GÖKÇEK:
“GÖSTERİLER MUHTEŞEM, ÇOK ÇOK GÜZELDİ. EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER”


BAR_5740_halk.jpgKent genelinde faaliyetlerini sürdüren 16 lokalden 16 ekip, Artvin’den Kırklareli’ye Giresun’dan Adana’ya uzanan gösteriler ile büyük beğeni topladılar.
Başkentli kadınların “buluşma adresimiz ve terapi merkezimiz” diye nitelendirdiği Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hanım Lokalleri, 18 ayrı merkezi yerde on binlerce üyeye hizmet veriyor. Sportif, kültürel ve sosyal hizmetlerin yanı sıra üyelerinin kişisel gelişimlerine de büyük destek veren lokaller bünyesinde ister ev hanımı olsun ister çalışan, 18 yaş üstü pek çok kadın da yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda kurslara katılıyor. Kurslar arasında Halkoyunları ise gerek hareketli bir yaşam isteyen gerekse kalbinde bu sevdayı taşıyan kadınlardan büyük ilgi görüyor. Disiplinli bir şekilde bir yıl boyunca halkoyunları kursunu takip eden öğrenciler, yılda bir kez de özenle hazırlandıkları gösterileri sahneye taşımanın mutluluğunu yaşıyorlar.

-“OYUNLAR SALONU COŞTURDU”

Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Halkoyunları Şenliği’nde de heyecan, mutluluk, eğlence önceki senelerdeki gibi görsel bir şölen şeklinde yaşandı. Şenliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Başkan Danışmanı Ömer Vural, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu, bürokratlar ile çok sayıda Hanımlar Lokali üyesi katıldı.
Geneli hareketli ritimlerden oluşan gösterilerle salonu dolduran yüzlerce izleyici doyasıya eğlenirken, alkışlar hiç dinmedi. Pek çoğu ilk kez sahneye çıkma heyecanı yaşayan Hanım Lokalleri üyeleri ise hem Anadolu motiflerini yansıtan rengarenk kostümleri hem de salona yansıyan enerjileri ile göz doldurdu.

- “16 LOKAL 16 YÖRE”
Batıkent Hanımlar Lokali üyeleri Artvin, Çubuk Hanımlar Lokali üyeleri Van, Altındağ Hanımlar Lokali üyeleri Bolu, Bahçelievler Hanımlar Lokali üyeleri Kırşehir, Etlik Hanımlar Lokali üyeleri Sivas, Demetevler Hanımlar Lokali üyeleri Adana, Çankaya Hanımlar Lokali üyeleri Burdur, Hasanoğlan Hanımlar Lokali üyeleri Artvin, Harikalar Diyarı Hanımlar Lokali üyeleri Mardin, Ahmetler Hanımlar Lokali üyeleri Giresun, Kalecik Hanımlar Lokali üyeleri Gaziantep, Pursaklar Hanımlar Lokali üyeleri Antalya, Planet Hanımlar Lokali üyeleri Kars, Şafaktepe Hanımlar Lokali üyeleri Kırklareli, Eryaman
Hanımlar Lokali üyeleri Siirt, Dikmen Hanımlar Lokali üyeleri Trabzon oyunları ile sahneye çıktılar. Gösterilerin ardından ekiplerin eğitmenleri, Hanım Lokalleri Koordinatörü Gülçin Tüze ile birlikte “Leylim Ley” şarkısı eşliğinde halay çektiler.
Gösterinin sonunda eğitmenleri ve şenliğe katkı sunan FOMGET ekibini kutlayan Nevin Gökçek, oyunları çok güzel bulduğunu ifade ederek, “Muhteşemdi…Gerçekten çok emek verilerek yapılmış, neticesi çok güzel. İzlerken bazı hatalar yapıldı. Oradaki arkadaşların çok heyecanlandığını ve üzüldüğünü gördüm. Ama hata olmasaydı da bu kadar güzel olmazdı, hataları ile güzeldi. Kendilerini kutluyoruz. Yüzlerindeki ifadeler çok güzeldi, iyi ki varsınız, emeği geçen herkese çok teşekkürler” diye konuştu.
Şenliğin bitiminde Nevin Gökçek ile birlikte halay çeken ekipler, renkli görüntüler oluşturdu.