Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyelerinden oluşan halkoyunu ekiplerinin “Hanım Lokalleri 5. Halk Oyunları Şenliği” bir kez daha coşku içinde kutlandı.

19 Şubat 2015 Perşembe 07:10
HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HANIM LOKALLERİ ÜYELERİNDEN OLUŞAN FOLKLOR EKİPLERİNİN DÜZENLEDİĞİ “HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ BÜYÜK COŞKU İÇİNDE GERÇEKLEŞTİ 

-DEĞİŞİK MERKEZLERE ÜYE KADINLARDAN OLUŞAN 16 FARKLI FOLKLOR EKİBİ TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA AİT OYUNLARI BÜYÜK BİR USTALIKLA SERGİLEDİ
-ŞENLİĞE KATILAN NEVİN GÖKÇEK:
“ BİZ ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ BU GÜZEL AİLEYİ BİZE KAZANDIRAN EŞİM MELİH GÖKÇEK VE DEĞERLİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA TÜM KADINLAR ADINA TEŞEKKÜR EDERİM”


HKN_1427.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyelerinden oluşan halkoyunu ekiplerinin “Hanım Lokalleri 5. Halk Oyunları Şenliği” bir kez daha coşku içinde kutlandı.
“Hanım Lokalleri 5. Halk Oyunları Şenliği”nde Folklor ekipleri sergiledikleri performansla tam not alırken, salonu dolduran izleyiciler de davul, kemençe ve akordiyon eşliğinde çalan halk oyunların ritmine alkışlarla eşlik ettiler.
Başkent’te 22 farklı noktada hizmet veren Hanım Lokalleri’ne üye hanımların hünerlerini sergilediği geleneksel Halkoyunları Şenliği’nde 16 farklı ekip, Kırklareli’nden Kars’a, Trabzon’dan, Van’a, Kıbrıs’tan Gaziantep’e kadar Türkiye’nin yedi bölgesine ait halk oyunlarından derledikleri seçkilerden muhteşem bir gösteri sundular.
Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen Halk Oyunları Şenliği’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Güdül Belediye Başkanı Hava Yıldırım, bazı İlçe Belediye Başkanlarının eşleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selma Okuroğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, ANKET A.Ş.Genel Müdürü Belma İlhan, Belediye Bürokratları, Hanım Lokalleri üyeleri ve çok sayıda Başkentli kadın katıldı.

-NEVİN GÖKÇEK: “ BİZ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AİLESİYİZ”
5.Halk Oyunları Şenliği’nde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, profesyonellere taş çıkartacak güzellikte bir gösteri izlediklerini ifade ederek, “Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle büyük ve güzel işler yapan bir aile olduğunu tahmin etmiyorum. Ben buradan bu güzel aileyi bize kazandıran eşim Melih Gökçek ve değerli çalışma arkadaşlarına tüm kadınlar adına teşekkür ederim. Hepiniz yolu açık ve aydınlık olsun” dedi.
Uzman eğiticiler tarafından haftada 1 gün verilen kurslara katılan 25-60 yaş arası Başkentli hanımlar, halk oyunları dalında hünerlerini, bu yıl 5'incisi düzenlenen şenlikte ortaya koydular.
Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda çoğu ilk kez sahneye çıkan kadınlar, oldukça heyecanlı anlar yaşadı. Düğünler, kınalar, halaylar ve horonlardan oluşan dansları birinden renkli kareografiler eşliğinde izleyicilere sunan kadınlar, erkek rolünde bazen efe bazen de geline kur yapan damat olmak zorunda kalınca, gösterilerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

-“FOLKLOR EKİPLERİNİN GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ”
Hanımlar Lokali 5. Halkoyunları Şenliği Şafaktepe Hanımlar Lokali’nin Kars Yöresine ait halk dansları gösteri ile başladı.
Devamında Planet Hanımlar Lokali Karadeniz, Çankaya Hanımlar Lokali Kırklareli, Batıkent Hanımlar Lokali Trabzon, Dikmen Hanımlar Lokali İzmir, Şentepe Hanımlar Lokali Trabzon, Çubuk Hanımlar Lokali Bilecik, Pursaklar Hanımlar Lokali Antep, Harikalar Diyarı Hanımlar Lokali Antalya, Ahmetler Hanımlar Lokali Bartın, Altındağ Hanımlar Lokali Kıbrıs, Bahçelievler Hanımlar Lokali, Van, Kuşcağız Hanımlar Lokali Üsküp, Kalecik Hanımlar Lokali Gaziantep Yöresine ait oyunları büyük bir ustalık ve beceri içinde sergilerken, Sincan Hanımlar Lokali üyeleri Karadeniz’den Ege’ye birçok farklı yöreye ait oyunlardan oluşan bir potpori gösterisi de izleyenlerden büyük beğeni aldı.

“EĞİTMENLERDEN MİNİ GÖSTERİ”
Hanım Lokalleri Koordinatörü Gülçin Tüze ve halkoyunları eğitmenlerinin sahneye çıkarak sergiledikleri kısa oyun, salonu dolduran kadınlardan büyük alkış aldı. Şenliğin sonunda tüm ekipler, bürokratlar ve Nevin Gökçek sahneye çıkarak birlikte fotoğraf çektirdi ve emeği geçenlere çiçekler verdiler.

HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ
HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ
HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ
HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ
HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ
HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ
HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ
HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ
HANIM LOKALLERİ 5. HALK OYUNLARI ŞENLİĞİ