Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Hanım Lokallerinden Tarihe Yolculuk

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri Üyeleri Çanakkale ve Bursa’yı Gezdiler

07 Nisan 2011 Perşembe 04:13
Hanım Lokallerinden Tarihe Yolculuk

Başkentli hanımların buluşma adresi Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri’nin, kültürel, sportif, sanatsal etkinliklerinin yanı sıra  gezileri de hız kesmeden devam ediyor. Hanım lokalleri üyelerinin istekleri doğrultusunda organize edilen gezinin bu yılki ilk durağı Çanakkale oldu. Kadınlar, Çanakkale’nin ardından yeşil cennet Bursa’yı ziyaret etti.

1.JPG
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2000 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren 16 hanım lokalinin keşfetmeyi seven üyeleri, 2 otobüs ile tarihe doğru yolculuk yaptı. Yaklaşık 120 kişinin katıldığı keyifli yolculukta kadınların ilk durağı Gelibolu yarımadasıydı. Bir rehber eşliğinde düzenlenen gezide, tarih kitaplarında okudukları, gördükleri yerleri yeniden keşfetme imkanı yakalayan kadınlar, rehberin anlatımından çok etkilenerek gözyaşlarına hakim olmadılar. Kilitbahir’den başlanan ve Bigalı köyünde son bulan Çanakkale gezisinde tarihin tekrar canlandığını dile getiren lokal üyeleri, bu tür gezilerin kendileri için çok eğitici olduğunu kaydettiler. 

2.jpg
Hanım Lokali üyelerinin ikinci durağı ise manevi coğrafyası ile yeşil Bursa’ydı. Bursa da Ulu Cami, Büyükçınar, 1. Murat Hüdavendigar Cami, Orhan ve Osmangazi türbelerini gezen kadınlar, Bursa’nın tüm tarihi ve turistik bütün mekânlarını da görme imkanı buldular.
Hanım lokali üyeleri, bu tür gezilerden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, kendilerini tek bir çatı altında toplayarak, buluşma imkanı sunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ettiler. Hanım Lokalleri organizasyonu ile düzenlenen geziler sayesinde, kendi imkanlarının üzerinde pek çok şey öğrendiklerini ve birçok şehri görme imkânı bulduklarını kaydettiler.

3.jpg
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu da bu gezilerin son 3 yıldır yapıldığını ve hanımların talepleri doğrultusunda gezilecek yerlerin belirlendiğini kaydetti. Selma Okuroğlu ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hanımları her konuda desteklediklerini bu anlayışla hizmet verdiklerini söyledi.